İSMAİL CAN ASLAN-KUAFÖR

İSMAİL CAN ASLAN-KUAFÖR

15 Haziran 2020 Kapalı Yazar: guvenuzman

SAÇ MODELLERİNDE DOĞALLIĞA DÖNÜŞ

 

Uzun yılların deneyimiyle güzellik sektöründe kendine özen gösteren, bakımlı olmayı seven  kadınlara hizmet veren başarılı saç tasarımcısı İsmail Can Aslan görüştük. Her biri alanında uzman olan ekibiyle çalışmalarını sürdüren İsmail Can Aslan, saç tasarımı, kesim, boya, ombre, profesyonel tırnak tasarımı, manikür, pedikür, gelin saçı tasarımları ve hazırlıkları gibi hizmetler sunuyor. 2020 saç modası ve brezilya fönünde dikkat edilmesi gerekenler konuları Harem’s Life dergimize anlatan İsmail Can Aslan ile keyifli bir söyleşi gerçekleştirdik.

 

*Kaç yıldır kuaförlük mesleği ile uğraşıyorsunuz?

1999 Yılında meslek hayatıma başladım. Küçük yaşlarda Antalya’nın en iyi kuaförlerinden mesleği öğrendim. 2015 yılında da kendi salonumu açarak meslek hayatımı sürdürmekteyim. Alanında uzman her biri profesyonel ekip arkadaşlarımızla müşterilerimize en iyi hizmeti vermek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

 

*Her meslek gibi zorlukları olan bir mesleğin içerisindesiniz. Kadınların vazgeçilmezi kuaförler olmazsa olmazıdır. Ne gibi zorluklar yaşıyorsunuz?

Bizim mesleğimiz sevilmese yapılacak bir meslek değil. Düzgün yapmak adına ne gerekiyorsa şartlara göre en iyisini yapmak gerekir. Bizde mesleğimizi severek yapıyoruz. Müşterileri memnuniyetini ön planda tutmak için çalışmalarımıza titizlikle devam ediyoruz.

 

*Müşteri memnuniyetini nasıl sağlıyorsunuz?

Bizim misafirlerimiz kapıdan girdiğinden itibaren güler yüzlü personelimizle karşılaşır. Hizmetten önce sohbet vardır.  Müşterilerimize hoş sohbet etmek, ikramlarda bulunmak onlara hizmet verirken kendilerini iyi hissetmelerini sağlıyoruz. Sadece saçı yaptırıp bitirmek için değil, insanlarda sohbet ihtiyacı duyuluyor. Kimi misafirlerimiz yakın arkadaşı gibi görüp dışarıda anlatamadığı şeyleri anlatabiliyor. Misafirlerimizle sırdaş gibi oluyoruz bazen.

 

*Farklı saç yapılarına şekil vermek zor oluyor mu?

Kullandığımız ürünlerle birlikte saçlarda kolaylık sağlıyoruz. İnce telli saçlarda saçı dolgunlaştırıcı ürünler kullanabiliyoruz. Ya da yoğun saçlarda kabarıklığını azaltacak ürünler var bunlarda şekil vermekte kolaylık sağlamış oluyor. Her müşterimizin talep ve isteklerine göre saçlarına istedikleri şekil ve modelleri verebiliyoruz.

 

*2020 yılında özellikle tercih edilen saç modelleri nelerdir?

Şuan saç modelleri ve boya tercihleri daha doğala doğru gidiyor. Örgüler, topuzlar daha salaş, kesimler yine daha doğal ve kullanım kolaylığı olan modeller, özellikle düz saçlardan sonra keskin hatlı saç kesimleri popüler oldu. Maşayla şekil verilebilecek saçlar da yine ön planda. Bir de müşterilerimiz kendim yapmış gibi olsun diye doğal görünmesini istedikleri için bunu en kolay maşayla elde edebiliyoruz. 2020 gelin saçı modelleri de yine daha doğal örgülü olarak tercih ediliyor yine saçlara bağlı olarak makyajları da doğal tercih ediyorlar.

 

*Son yıllarda brezilya fönü trend durumda. Brezilya fönü hakkında bilgi verir misiniz?

Brezilya fönü başta çalışan kadınların favorisi. Oldukça revaçta. Brezilya fönü kullanılacak ürünlerde formaldehit maddesi içinde olmaması gerekiyor. Brezilya fönünde ürün kalitesi önemli ürün kadar işçilik kalitesi de önemli. Çok kaliteli bir ürün bulundurup nasıl kullanılacağı doğru bilinmiyorsa ürününde performansı düşmüş oluyor. Biz kullanmış olduğumuz ürünlerimizi eğitimler alarak uyguluyoruz ki %100 sonuca ulaşabilelim. Brezilya fönü saç yapısına göre farklılık gösterir. Düz ve daha az kabaran saçlarda 4-5 ay gibi bir süre kullanılabilir. Dalgalı, kıvırcık saçlarda ise 3-4 ay gibi bir süre rahatlıkla kullanılabilir. Brezilya fönünde polyamid ve mineraller sayesinde aksine saça bakım yapan bir özelliği var, düzleştirmesi yan özelliği oluyor. Saçı daha ipeksi, yumuşak, parlak bir form kazandırarak saçı düzleştiriyor.

 

*Peki müşteriler yeterince bilinçli mi?

Müşteriler artık çok bilinçli. Sosyal medya ile beraber bilgi kirliliği paylaşılıyor. Çok fazla kampanyalar oluyor. İnsanlar kampanya adı altında içeriğinin tam olarak ne olduğu bilinmeyen ürünleri çok cazip fiyatlarla kullanabiliyorlar. Bunlar doğru değil. O ürünün performansını alabilmek için iyi bir ürün olması gerekir. Müşteri ne istiyorsa ona göre karşılığını vermek gerekir. Biz ne kendi sağlığımızı ne de müşterimizin sağlığını riske atmadan daha kaliteli ürünler tercih ederek daha iyi sonuçlar alma peşindeyiz.

 

Saç renklerinde bu yıl hangi renkler tercih ediliyor?

Obre’nin modası geçmiyor. Özellikle ten rengi uyumlu olan bayanlarda sarışınlık popüleritesi devam ediyor. Doğal kahve tonları, karamel tonlar uzun süredir tercih edilenler arasında. Renklerde de doğallığa dönüş var. Dibi koyu olsun ucu açık olsun ama doğal görünsün diyenler çoğunlukta. Aslında önceki yaptığımız saçlar daha zordu, daha sanatsal ve ağırdı işçiliği röfleler, balyajlar ustalarımızdan öğrendiğimiz detayları vardı. Şimdi ise saçı açıyoruz, dibi koyulaştırıp, ucu açıyoruz daha da kolaylaşmış oluyor. Mevsime göre yazın kısa saçlar kışın uzun saçlar yine tercih ediliyor. Yine mevsime paralel olarak renklerde de değişkenlik söz konusu oluyor. Değişiklik her zaman iyidir diyoruz. Modayı yakından takip eden müşterimizin istekleri doğrultusunda taleplerini yerine getiriyoruz. Tavsiyem saçlarınızın yapısına göre saçınıza iyi gelecek doğru ürünleri tercih etmeniz olacaktır.