BAMYA TOHUMU

BAMYA TOHUMU

28 Temmuz 2021 Kapalı Yazar: guvenuzman

Bamya tohumu, bamya bitkisinin iç kısmında yer alan ufak parçacıklara verilen isimdir. Bamya tohumlarına ulaşabilmek için bitkinin mutlaka iyi kurutulması gerekiyor. İnsan sağlığı için onlarca faydası olan bu tohumun, geçmişteki kullanımı yüzyıllar öncesine kadar dayanıyor.

Kalsiyum, demir, B ve C vitaminleri, çinko gibi mineraller açısından çok zengin olan bamya tohumu, popüler bitkiler arasında yer alıyor.

 

Bamya Tohumu Nasıl Kullanılır?

Bamya tohumun sayısız denilebilecek faydaları, insanların dikkatini çekiyor. Öyle ki birçok insan bamya tohumu tüketmek istediğinden, aktarların yolunu tutabiliyor. Ancak bamya tohumu tüketmeden önce nasıl kullanılacağı hakkında bilgi sahibi olmak gerekiyor.

Bamya tohumu birçok yolla kullanılabilir. Bunlardan ilki ağız yoluyla direkt olarak yutulması olarak değerlendirilebilir. Ancak bu yöntem pek başvurulan bir yöntem değil.

Tohumun kahve çekirdekleri gibi öğütülmesi sonucunda, sıcak suyu üzerine katıp 4-9 dakika bekledikten sonra süzülüp içilmesidir. Bununla beraber, bamya tohumlarında 10 tane kadar suyun içerisine konulabilir. 9-10 saat bekledikten sonra tohumlar çıkarılır ve bu su içilebilir.