SUNDEW ÇİÇEĞİ

SUNDEW ÇİÇEĞİ

18 Haziran 2021 Kapalı Yazar: guvenuzman

Sundew evde yetiştirilebilen böcek öldürücü bir bitkidir. Bu egzotik bitkinin birçok türü vardır – bazıları Polonya’da da bulunabilir. İlginç görünümü ve yiyecek elde etme şekli birçok insanın evde olmasını istediği anlamına gelir. Güneş ışınlarını tanıyın ve onları evde nasıl geliştireceğinizi öğrenin.

Etçil bitkiler hayalgücünü büyüler, rahatsız eder ve canlandırır, bu yüzden çok fazla sevgili olmaları şaşırtıcı değildir. Genellikle en büyük ve en “acayip” tropik ormanlarda yaşar, ancak bahçemizde küçük kardeşlerinden birkaçı da bulabilirsiniz. Bunlar sundews içerir :

  • yuvarlak yapraklı sundew ( Drosera rotundifolia),
  • oval sundew ( Drosera× obovata ) – yuvarlak ve uzun yapraklı güneş ışınlarının doğal bir melezi,
  • dolaylı sundew ( Drosera intermedia),
  • Uzun yapraklı güneş batışı ( Drosera anglica).

Sundews genellikle besinler, asit, taşlık, kumlu veya turba topraklarında oldukça fakir yaşar. Bu gibi yerlerde, besinlerin, özellikle azotun mevcudiyeti düşüktür, bu nedenle bitkiler ihtiyaç duydukları besinleri tamamlamak için orijinal bir yol bulmuşlardır.

Güneşin düz veya yassı bir rozet oluşturan uzun, silindirik veya düzleştirilmiş yaprakları, şeffaf, parlak sıvıyı (bazen kırmızı renklidir, böceklere daha çekici kılan) damlacıkları salgılayan birçok salgı tüyüyle kaplıdır. Çiy damlacıklarını andıran bu küçük damlacıklar, görevi dikkatsiz bir böcek çekip yakalamak ve daha sonra özel enzimler yardımı ile sindirmek olan hain ve yapışkan bir maddedir. Yaprak tutucusu avı yakaladığında, hafifçe kıvrılır ve saçı bükerek böceği tutar. Sonraki birkaç veya birkaç saat ve hatta bazen günlerce, bitki avını sindirerek değerli besinleri vücudundan alır. Sindirim işlemi sona erdiğinde, tuzak açılır ve tekrar yeni bir kurban almaya hazırdır.