ZAKKUM

ZAKKUM

26 Mayıs 2021 Kapalı Yazar: guvenuzman

Zakkum Çiçeği

Zakkum çiçeği zehirli bitkilerden biri olarak bilinmektedir. Çiçekli bir bitki olan zakkum çiçeği bahçelerde de yetiştiriciliği yaygındır. Zakkum çiçeği susuzluğa oldukça dayanıklı olan bir bitkidir. Bundan dolayı zakkum çiçeği kurak bölgelerde daha fazla yetişen bir bitki türüdür. Zakkum çiçeği doğada en fazla dere yatakları bölgelerinde yetişir. Özellikle zakkum çiçeği tıbbi ilaç yapımında oldukça fazla kullanılır.

Zakkum Çiçeği Bakımı Nasıldır?

Zakkum çiçeğinde gübre seçimine dikkat edilmelidir. Zaten zakkum çiçeği gübre ihtiyacına fazla gerek duymaz. Bundan dolayı gübre seçiminde özgür olabilirsiniz. Toprağın da daima humuslu olmasına dikkat etmek gerekir. Humuslu toprak ile birlikte zakkum çiçeği daha iyi yetişir. Eğer toprakta gübre eksikse gübre takviyesi yapılması gerekir. Gübre takviyesi yaparken aşırıya kaçmamak bu noktada önem teşkil eder. Aşırı derecede gübre takviyesi yapılması durumunda bitki ölebilir.

Bu çiçekler soğuğa dayanıklı olan çiçeklerdir. Ancak kış aylarında daha fazla soğuğa maruz kalmaması ve yapraklarının kırılmaması açısından yetiştirilirken daha dip köşeler ve soğuk almayan bölgeler tercih edilebilir. Eğer saksıda yetiştiriliyorsa bu konuya mutlaka dikkat etmek gerekir. Zakkum çiçeklerini budama konusunda esnek davranmanız yeterli olacaktır. Budanmaya istisnai durumlar geçerli olmadığı sürece ihtiyaç duymazlar. Bundan dolayı bakımları kolay olarak bilinir. Zakkum çiçeğinin 3 yaşını aştığı zaman budanması şart olarak bilinir. Bu durumda da budanmayı üst taraflardan yapmak son derecede önemlidir.