Antalya’nın en zengin kütüphanesi

Antalya’nın en zengin kütüphanesi

20 Mayıs 2021 Kapalı Yazar: guvenuzman

Kepez Belediyesi’nin eski Dokuma Fabrikası’na enerji sağlayan trafo binasını kütüphaneye dönüştürdüğü Cemil Meriç Kütüphanesi kapılarını kitapseverlere açtı. Başkan Tütüncü, Antalya’nın en zengin kütüphanesini 19 Mayıs’ta gençlere armağan etti.

Eski Dokuma Fabrikası’na enerji sağlayan köhne trafo binası, artık ilim yuvası oldu. Kepez Belediyesi’nin trafo binasını kütüphaneye dönüştürdüğü Cemil Meriç Kütüphanesi, 19 Mayıs günü düzenlenen törenle açıldı.  Törenin açılış konuşmasını yapan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, öncelikle Cumhuriyetimizin kurucusu, milli mücadelemizin başkumandanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk, onun kahraman askerlerini, milli mücadelemizin ölümsüz kahramanlarını, aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi hürmetle yad etti.

Tütüncü’den gençlere armağan

Milli mücadelemizin başladığı tarih olan 19 Mayıs’ta şehrin gençlerine, şehrin en zengin kütüphanesini armağan ettiklerini belirten Tütüncü, “İstedik ki, onlar bu güzel mekanda bilgiyle buluşsunlar, bilgiyle aydınlansınlar ve kendilerine bilginin ışığında güzel bir gelecek inşa etsinler. Takvimler 17 Mayıs 2020’yi gösterirken, bugün açılışını yaptığımız Cemil Meriç Kütüphanesi yani bundan tam 366 gün evvel köhne bir fabrikanın yıkılmaya yüz tutmuş trafo binasıydı. Arkadaşlarım büyük bir gayretle, azimle çalışarak burayı şehrin bugün itibariyle en zengin halk kütüphanesi haline dönüştürdüler. 366 gün gibi kısa bir sürede böylesi bir başarıya imza atan çalışma arkadaşlarımı yürekten, gönülden kutluyorum.” dedi.

Kütüphaneye açılmadan 2 ödül

Cemil Meriç Kütüphanesi’nin açılmadan 2 ödüle layık görüldüğünü de bildiren Başkan Tütüncü, “Burası açılmadan ödüle layık görülen nadir kütüphanelerden birisidir.” dedi.

Kütüphaneye en özel isim

Kütüphaneye neden Cemil Meriç isminin verildiğini de açıklayan Tütüncü, “Cemil Meriç’in Türk irfanına, Türk eğitim tarihine ne kadar  büyük katkılar koyduğunu zaten anlatmaya kelimeler yetmez. Bütün bunlarla birlikte Cemil Meriç, gözünün nurunu kitaplarda bırakan bir bilgedir. Okuya okuya gözünün korneasını çatlatır. Gözleri dünyaya kapanır. Dünya’ya kapalı gözlerle kitaplardaki dünyaya açılmaya devam eder. Okumaktan asla vazgeçmez. Evi kağıttan bir hanedir. Cebinden paralarla okuyucular tutar, onlara kitaplar okutarak, bize, bizim irfan dünyamıza birbirinden değerli başucu niteliğinde çok önemli eserler armağan etmiştir. Şehrin en zengin kütüphanesine Cemil Meriç ismi sıradan bir biçimde verilmemiştir.”diye konuştu.