RESSAM GÜLHAN KARTAL

RESSAM GÜLHAN KARTAL

15 Mart 2021 Kapalı Yazar: guvenuzman

 GENÇ RESSAM’IN KARAKALEM ÇİZİMLERİ DÜNYA YOLCULUĞUNDA

 

Ünlülerin ve Siyasetçilerin karakalem resimlerini yapmakla ünlü Nevşehir’li Genç Ressam Gülhan Kartal, Harem’s Life Dergimizin sorularını yanıtladı. Ressam Gülhan Kartal, yapmış olduğu başarılı karakalem çalışmalarıyla dünyanın dört bir yanından teklifler alıyor.

*Öncelikle sizi tanıyabilir miyiz?

Nevşehir de yaşıyorum 22 yaşındayım ve Güzel Sanatlar Fakültesinde Resim bölümünde okuyorum daha önceleri yetenek sınavlarına hazırlanırken aynı zamanda grafik tasarımcılık ve fotoğrafçılık yaptım. Üniversiteyi kazanınca tüm hayatım sanat oldu ve kariyer hedeflerim den biri de resim sanatçısı olarak devam ediyor.

*Resim yapmaya ne zaman başladınız?

Resim yapmaya lisede başladım çünkü Grafik tasarım bölümünü okudum ve lisede çizim ağırlıklıydı derslerimiz kendimi keşfettim ve hocalarımın da gözlemleri ile içimde bir sanat aşkının olduğunu fark ettim. Hocalarım bendeki azim, gelecek, kariyer gördüğünü sıklıkla lise hayatımda söylerlerdi. Elimde hep küçük bir eskiz defteri ve resim kalemi ile sürekli çizim yapardım gördüğüm objeleri ve arkadaşlarımı, ailemi, çizmeye çalışırdım. Güzel Sanatlar Fakültesi okumaya karar verdim ve yetenek sınavına girip Ressam bölümünü kazandım.

*Resim yapmak size neler hissettiriyor?

Açıkçası resim yapmak bana o kadar şeyler hissettiriyor ki anlatmakla bitmez duygularım, sevgim, ama kısaca şunu söylemek isterim, öncelikle ruha dokunuyor, resim yapmak bana inanç, umut veriyor, sevgi katıyor yaşama sevincimi yükseltiyor ve kendimi daha ayrıcalıklı görüyorum.

In addition to remodeling, there are a variety of other strategies you can use to increase the value of your home before selling. These might include staging, decluttering, or making minor repairs. Learn more about these strategies and more at https://www.sellhouse-asis.com/south-carolina/sell-my-house-as-is-moncks-corner-sc/

 “SİYASİLER VE ÜNLÜLERİN KAKAKALEM ÇİZİMLERİ İLGİYLE KARŞILANIYOR”

 

 

*Ağırlıklı olarak ünlü isimlerin ve siyasilerin karakalem çalışmalarını yapıyorsunuz. Hatta birebir kendiniz teslim ediyorsunuz. Bu konuya değinir misiniz?

Evet Siyasi Başkanlarımın, Sanatçı, oyuncuların karakelem çalışmalarını yapıyorum. Aynı zamanda dünya farklı ülkelerinden siparişler alıyorum. Karakalem, yağlı boya, duvar resimleri gibi. Özelikle içimden gelerek değerli; Genel Başkanlarımın, Bakanlarımın, Valilerin karakelem çalışmalarını yaparak bizzat kendilerinin de verdiği randevu ile ziyaret edip makamların da portre resimlerini takdim ediyorum. Yapmış olduğum portre çalışmalarımın beğenilmesi çok gurur verici bir duygu. Kısacası çalışmalarım güzel bir ilgiyle karşılanıyor.

 

*Karakelem dışında özel çalışmalarınız var mı?

Tabi ki Karakalem haricinde karışık teknikler de çok yapıyorum mesela sulu boya mürekkep Karakalem tekniği, yağlı boya, akrilik, ve sıklıkla istenilen Duvar resimleri, kafelere, okullara, kütüphanelere, ofislere yapıyorum yaptığım karakalem resimlerinde de zaten özel malzemeler kullanıyorum.

*Renklerin dansını genellikle yağlı boya tablolarda hayranlıkla izleriz. İyi resim yapmanın tekniği nedir?

Evet yağlı boya da yapmak başka bir duygu tekniği sadece boyası zor kuruyan bir malzeme olduğu için sabır istiyor beklemek gerek.  Ama başka bir duygu o da. İyi resim yapma bence öncelikle çok sabır istiyor, odaklanmak gerekiyor resme, yalnız olmak gerekiyor ki ortaya efsane bir çalışma çıksın en önemlisi de duygumuz ve sevgimizi katarak çalışmak.

 *Bundan sonra mesleki kariyerinizdeki hedefleriniz nelerdir?

Kariyerim de hedeflerim öncelikle sanata her daim devam etmek ileride güzel bir üniversite de akademisyen olmak istiyorum.  Aynı zamanda Ressamlık yaparken,  tüm şehirlerin sokak duvarlarına el atmak sanat ile güzelleştirmek. Ders almak isteyen öğrenciler var ayrıca onlarla özel olarak ilgilenmek istiyorum. Sıklıkla sergiler açmak, kendi memleketim de başka şehirler de şuan da  yapmış olduğum şairlik ile alakalı da ilerde sanat kitabı çıkartmak istiyorum.  Şiir yazmak ve  eserler çizip kitaplar haline getirmek de hayallerim arasında bulunuyor.

*Son olarak eklemek istedikleriniz var mı?

Sanata ilginin çoğalsın istiyorum, resim yapmasalar bile insanlar sosyal medya dan, sergiler aracılığı ile sanatsal eserleri takip etsinler. Hayatımızda mutlaka hedefimiz olmalı, ve insan ne istediğini iyi bilmeli o yönde mücadele etmeli, hemen pes etmek, istediğine ulaşamadığın da bırakmak olmamalı. Ben resim alanında çok mücadele verdim ve vermeye de devam ediyorum, gece gündüz sürekli çizimler yaptım yetenek sınavına girmeden önce ve kısa sürede çok yol katettim. İnsan istediği   zaman her şeyi yapar. Zamanımızı dolu dolu geçirmek gerekir diye düşünüyorum.