SİYAH SARIMSAK

SİYAH SARIMSAK

12 Mart 2021 Kapalı Yazar: guvenuzman

Beyaz sarımsak’tan 2 kat daha fazla antioksidan içeren siyah sarımsak’ı bu sayımızda sizlere yakından tanıtmak istedik. Özellikle Uzak Doğu ülkelerinde popüler olan siyah sarımsak ülkemizde de yavaş yavaş tanınmaya başladı. Peki siyah sarımsak ne işe yarar ?

Ülkemizde Kastamonu Taşköprü ilçesinde yetiştirilen siyah sarımsak, üretim koşullarına göre üretiliyor.

Siyah Sarımsağın Özellikleri

Siyah Sarımsak içinde birçok yararlı besin olması sebebiyle birçok hastalıktan korur.

Kokusuzdur ve yenildikten sonra vücutta koku yapmaz.

Oda şartlarında 8 ay süreyle saklanabilir.

Siyah sarımsak günün herhangi bir saatinde bir veya iki diş çiğnenerek veya yutarak kullanılabilir.

Siyah sarımsak salatalarda, makarna ve pizza gibi çeşitli yemeklerde kullanılabilir.

 

Siyah sarımsak kurutulmuş meyve tadına sahiptir. Daha şekerli ve tütsülenmiş bir tadı vardır. Siyah sarımsak, beyaz sarımsağın aksine ağız kokusuna da neden olmaz.

Siyah sarımsak normal sarımsaktan 2 kat daha fazla antioksidan içerir. Bu sayede kronik hastalıklar, dolaşım sistemi hastalıkları, romatoid arterit ve Alzheimer’a karşı oldukça etkilidir.

Damar sertliğine karşı tedavi edicidir. Kalp ve damar sağlığını korur. Hücre yenileyicidir.

B ve C vitaminleri içeren siyah sarımsak cilt sağlığını destekleyerek, yaşlanma belirtilerini azaltır. Antibiyotik ve Antiviral etkisinin yanında saçlar için de oldukça faydalıdır. Bu kadar faydalı bir sebzenin kozmetik sektörünün parlayan yıldızları arasında. Özellikle şampuanlarda tercih edilen siyah sarımsak kullanıcılar tarafından da beğeniliyor. Saç dökülmelerine karşı güçlendirici etki bırakıyor.

Kozmetik sektöründe popülerliğini gün geçtikçe artıran siyah sarımsak özellikle şampuan, sabun ve saç bakım yağlarında tercih ediliyor. Harem’s Kozmetik markasının Siyah Sarımsak Şampuanı, sabunu ve saç bakım yağını özellikle saç dökülmesi problemi yaşayanlar için tavsiye ediyoruz. Öncelikle tüketicilerin merak ettiği husus ürünlerde sarımsak kokusunun olup olmadığı. Tabi ki siyah sarımsak ürünlerinde hoş bir kokuyla tüketicilere ulaşıyor. Böylece sarımsak kokusunu cildinizde hissetmeden hoş kokulu ürünler kullanmış oluyorsunuz.