ISIRGAN OTU

ISIRGAN OTU

5 Mart 2021 Kapalı Yazar: guvenuzman

Isırgan otunun en önemli sağlık yararları arasında vücudu detoksifiye etme, metabolik verimi arttırma, bağışıklık sistemini arttırma, dolaşımını artırma, enerji seviyelerini iyileştirme, menstrüasyon yönetimi, menopoz semptomlarını en aza indirme ve cilt bakımına yardımcı olma yeteneği bulunmaktadır. Böbrek ve safra kesesi sağlığını koruma, inflamasyonu azaltma, kas kütlesini arttırma, hormonal aktiviteyi düzenleme, diyabeti önleme, kan basıncını düşürme, hemoroidleri yatıştırma ve solunum koşullarını iyileştirme gücüne sahiptir.

Isırgan otu (Urtica dioica) aslen Avrupa, Kuzey Afrika ve Asya bölgelerine özgüdür ancak Avrupa, Kuzey Amerika, Asya’nın soğuk bölgeleri ve Kanada’da yetişmektedir. Çok yıllık bir bitkidir. Bitkinin altı alt türü vardır. Isırgan otu üzerindeki tüyler, bitkiye dokunulması ile kırılır ve içinde bulunan formik asit ve histamin gibi maddeler değdiği yerde kaşıntı ve kızarıklığa neden olur. Bu özelliği ise ona haşerelere karşı koruma sağlar.

Isırgan otu, sindirim sisteminden bağışıklık sistemi hastalıklarına kadar birçok alanda etki sağlayan ısırgan otu, vücut sağlığı bakımından oldukça yararlıdır. İçeriğinde A, B ve K vitaminleri, riboflavin, niasin, folat, fosfor, karbonhidratlar, yağ ve proteinler içeren bir şifa kaynağıdır.