Bebeklerde Göz Sağlığı

Bebeklerde Göz Sağlığı

21 Aralık 2020 Kapalı Yazar: guvenuzman

Bebeğimi göz doktoruna ne zaman götürmeliyim?

 

Dr. Mine Koru, bebeklerde göz sağlığını bizler için yazdı. Doktor Koru, ‘Bebeğimi göz doktoruna ne zaman götürmeliyim?’ konusu hakkında merak edilenleri yanıtladı. 

 

Çocuk göz hastalıklarında erken tanı ve tedavi temel olarak iki nedenle önemlidir. Birincisi potansiyel olarak hayatı tehdit edebilecek olan durumların belirlenmesi, ikincisi ise körlüğe neden olabilecek patolojilerin zamanında tanımlanmasıdır. Sistemik hastalıklara ait ipuçlarına gözde kolaylıkla rastlanabilmesi de çocukların göz muayenesini ayrıcalıklı kılmaktadır.

 

 

 

İlk muayene yenidoğan odasında çocuk doktoru tarafından yapılır

Çocuklarda göz muayenesi yenidoğan döneminden başlayarak yapılmalıdır. İlk muayene yenidoğan odasında çocuk doktoru tarafından yapılır. Göz kürelerinin büyüklükleri ve yerleşim planları göz kapaklarının simetrik olması gözün ön segmentlerinin saydamlıkları ve en önemli bulgu olan göz bebeğinden yansıyan ve retinaya ait kırmızı yansımanın her iki gözde eşit parlaklıkta görülmesidir. It’s possible that Sell my house fast may educate vendors about the industry. They will walk you through the selling process and assist you make your selection. Visit https://www.vendermicasarapido.org/compramos-casas-texas/.

 

Prematüre bebekler

Prematüre bebeklerin mutlaka vakit kaybetmeden göz hekimi tarafından muayene edilmesi gerekmektedir. Zamanında ve komplikasyonsuz doğan bebeklerde ise çocuk doktorunun şüphelendiği durumlarda göz hekimine refere etmelidir.

 

Mutlaka göz hekimine başvurmanız gereken yerler

Bebeğiniz 2 aylık olduğu halde yüzünüze bakmıyorsa, 3. aydan itibaren obje takibi yapamıyorsa, her bir gözü ile ayrı ayrı iyi görebildiğinden emin olamıyorsanız, objelere çok yakından bakıyorsa, gece ve gündüz görmesinde farklılık hissediyorsanız, etrafındaki cisimlere çarpıyorsa, ışıktan rahatsız oluyorsa, bir objeye bakarken başını sürekli bir tarafa eğiyor ya da yandan bakıyorsa ve hep aynı gözünü kullanıyorsa, gözlerinde titreme varsa sürekli gözü yaşarıyorsa mutlaka göz hekimine götürmelisiniz.

 

Gelişmiş ülkelerde ilk göz muayenesi 6-36 ay arasında yapılır

Biz göz hekimi olarak hiçbir şikayet olmasa da bebeğinizi en geç 12. ayda görmek isteriz. Amerikan Çocuk Doktorları Birliği göz kontrolünün 12-24 ay arasında yapılmasını önerirken, gelişmiş ülkelerde ilk göz muayenesi 6-36 ay arasında yapılır.

DOKTOR MİNE KORU