POKUT YAYLASI

POKUT YAYLASI

10 Kasım 2020 Kapalı Yazar: guvenuzman

KISA BİR MOLA

POKUT YAYLASI

Pokut Yaylası Rize ilimizin Çamlıhemşin ilçeesinde 2050 metre yükseklikte kurulmuş bir yayladır.  Çamlıhemşin’den 21 kilometre uzaklıkta olmasına rağmen gidiş yolunun bir yanının bir yanının uçurum diğer yanının dağlarla kaplı ve aşırı engebeli olması dolayısıyla ancak 1,5-2 saate ulaşılabilmektedir.

Adı Ermeniceden gelene Pokut yaylasının anlamı rüzgarlı vadi demek. Kaçkarların en iyi terası konumundaki Pokut Yaylası, ziyaretçilerine görsel bir şölen sunmaktadır. Yaylanın en güzel mevsimi Haziran ve Ekim aylarıdır. Kutu kutu ahşap evler sanki yeşilin tüm tonlarının arasına dekor olsun diye konmuş birer tablo gibi görünüyor.

Pokut Yaylasında günübirlik ya da konaklamalı olarak gidebilirsiniz. Güleryüzlü insanlar tarafından işletilen sevimli pansiyonlarda kalırken kendinizi eşsiz manzarayı izlerken İsviçre Alplerinde  gibi hissedeceksiniz. Temiz yayla havası, kuş sesleriyle tam bir detoks niteliğinde olan Pokut Yaylası, cennetten bir köşe niteliğinde. Yağmur, sis, soğuk ve bir anda açan güneş bir günde size 4 mevsimi yaşatabiliyor Pokut Yaylasında. Pokut Yaylası için en önemli tavsiye Güneşin doğuşunu ve batışını kaçırmayın.