Alzheimer

Alzheimer

3 Kasım 2020 Kapalı Yazar: guvenuzman
Alzheimer hastalığından nasıl korunmalıyız?
Alzhiemer hastalığından korunma önerileri
Alzheimer hastalığına iyi gelen besinler nelerdir? Hangi hareketler alzheimer hastalığına sebep olur? İşte cevabı…
YÜRÜYÜŞ YAPIN
*Yürüyüş yapmak zihninizi sakinleştirir ve kısa süreli hafızanızı geliştirir. Michigan Üniversitesi’nde yapılan araştırmada, ağaçlıklı bir yolda yapılan yürüyüşün kısa süreli hafızayı yüzde 20 oranında artırdığı belirlendi. İnsan ister yaz sıcağında ister kış soğuğunda yürüsün, yürüyüşün faydası değişmiyor. *Eğer sigara kullanıyorsanız sigarayı ve tütün ürünlerini kullanmayı bırakmalısınız.
*Kilo fazlalığı alzheimera yakalanma riskini arttırmaktadır. Kilonuza dikkat edip eğer kilo fazlanız varsa bir Beslenme Uzmanı (Diyetisyen ) eşliğinde diyet yaparak kilo vermeniz alzheimera karşı sizi korumada faydalı olacaktır. Sürekli stres altında olmak kişinin alzheimera yakalanma riskini önemli seviyede yükseltir. Bu nedenle psikolojik stresten kurtulun ve gerekli uzmanlardan yardım alın.
*Eğer alkol kullanıyorsanız alkolü çok fazla ve sık aralıklarla tüketmeyiniz. Alkol kullanımı yüksek dozda ve sık aralıklarla yapıldığı takdirde beyin tahribatına yol açar. Her gün düzenli olarak ortalama 7 saat uyumak alzheimera karşı korunmada size katkı sağlayacaktır.