2 Kasım 2020 Kapalı Yazar: guvenuzman

RANA ALAGÖZ

Türk Müziğinin usta seslerinden Rana Alagöz, en sevilen şarkıları “Herşey Bitmiştir Artık, Aşkın Gözü Kör Mü” gibi sevilen şarkılarıyla sanatının 52.yılında sahnede hayranlarıyla buluşmaya devam ediyor. Harem’s Life olarak Rana Alagöz ile dönem şarkıları ve günümüz müziğini konuştuk.

 

Sahnede 52. Yılım, 1967 yılında ben ünlü oldum. Ailece müzisyen olmak muhteşem bir duygu. Babamla başlayan bir süreç oldu. Kendi yağıyla kavrulmak olayı burada besteyi yapan biz, sözü yapan biz, orkestra biz olduğumuz için kimseye muhtaç olmadan istediğimizi üretebildik. Bu kadar beğenilen bestelerimizin olmasının sebebi bu. Hem istediğimiz şekilde işlerimizi organize edebilirken aile olmanın kalıcılığını ve kolaylığını yaşadık. Sahnede gözlerimizden  ne istediğimizi anlardık.

 

 

Biz şanslıydık dönem itibariyle çok fazla konser ve turneler yapıyorduk. Zaman geçti müzik adına görevlerimizi tamamladık biraz daha rölantiye alarak buluştuk. Şuan bizim için önemli olan sanatçı arkadaşlarımızla oluşturduğumuz gönül birliği, dostluk, arkadaşlık. Ben inanırım ki bu arkadaşlığın pozitif enerjisi sahneyede yansıyor. Onun için biz bu kadar mutlu sahneler yapabiliyoruz.

 

Bizim dönemimizin şarkılarının hala seviliyor olması melodik yapısının gücüne bağlıdır. Çünkü o zaman ki çalışmalarımızda biz mekanik şeyler kullanmazdık. Herşey natureldi, davulun sesinden tutunda gitarın telindeki parmak kayışının sesine kadar herşey doğal olarak kaydedilirdi. Söz ve melodi uyumuna çok dikkat ederdik. Dolayısıyla yaptığımız şarkıların sözleri hem anlamlıydı hem anlaşılırdı. Alagöz ailesi olarak biz şarkılarımızı oya gibi işlerdik. Bir parçayı kaydettiğimiz zaman önce alt yapısını oluşturuyoruz. Şimdiler gibi 1 ayda bir şarkı çıkartmıyorduk. Çok daha hızlı bir şekilde üretiyorduk. Ama en önemlisi sözlerimiz, duyguları ifade ediyordu. Şimdilerde mekanik destek çok fazla olduğu için tabi ki teknolojinin ilerlemesi çok güzel ama bazen ufak tefek olumsuzlukları da oluyor. Tabi günümüzde her yapılan yetersiz kötü değil elbette.

 

Eskiye özlemin sebebi bence, bizim dönemimizde çok güzel şarkılar ürettik, şimdilerde dönen şarkılarımızın hepsi 70’li yıllarda çıkan popüler şarkılarımız. Belki de genç kuşak monoton şarkılardan bıktığı için, melodik yapıları güçlü olan şarkıları daha çok seviyor olabilir.