MORİNGA

MORİNGA

12 Ekim 2020 Kapalı Yazar: guvenuzman

Yakın zamanda bitki sevenlerin gözdesi olacak olan Moringa bitkisini hep birlikte tanımaya ne dersiniz. Belki bazılarınız bu ismi duydu belki de ilk kez duyuyorsunuz. Özellikle moringa yaprağı her derde deva olarak karşımıza çıkıyor. Faydaları saymakla bitmeyen bu özel bitki oldukça kıymetli.

 

 

Peki nedir bu Moringa ?

Oldukça şirin görünümlü bir ağacı olan Moringa indistan, Pakistan, Nepal ve birçok Doğu ülkesinde meşhur. Özellikle yaprakları toz haline getirilerek öğütülüyor ve birçok alanda kullanılıyor. Gerçek bir yaşlanma savaşçışı olan moringa, ”geleceğin süper besinleri”inden biri sayılıyor. Muzdan 3 kat daha fazla potasyum içeriyor, portakaldan 4 kat daha fazla C vitamini içeriyor oluşuyla da tüm yıldızları üzerine topluyor.

 

 

 

Peki Moringa bitkisi nasıl kullanılır?

Moringa, kökleri turp gibi tüketilebilen bir bitki. Salatalarınızın içerisine kullanabileceğiniz gibi yemeğini de yapabilirsiniz. Yaprakları onun en çok tüketilen yeri. Bu yapraklar kurutulup öğütülerek toz haline getiriliyor. Toz haline gelen moringayı yoğurtlarınızın, yemeklerinizin içerisinden tutun da maskelerinize kadar hemen hemen her yerde kullanabilirsiniz. Ayrıca yapraklarından yapılan çayı da tüketiliyor. Çayı tam bir şifa kaynağı. Bu yapraklar taze biçimde olduğunda haşlanabiliyor, yemeği, salatası yapılabiliyor.

 

Tohumları suda bekletilerek içilebiliyor, hafif kavrularak çerez niyetine tüketilebiliyor. Kerestesi ise tıpkı yaprakları gibi öğütülebiliyor ve maskelerde kullanılabiliyor.