YÜZ GÜZELLİĞİ SIRLARI

YÜZ GÜZELLİĞİ SIRLARI

31 Ağustos 2020 Kapalı Yazar: guvenuzman

Yüzümüz bir kişiyle karşılaştığımız zaman ilk dikkat çeken alanımızdır. Ne kadar dikkat çekici, bakımlı görünürse karşı tarafta o kadar olumlu etki bırakırken, tersi durumunda da olumsuz bir etki bırakır. Peki  “Yüz güzelliği için ne yapılmalı?” sorusunun yanıtını sizlerle paylaşalım istedik.

 

Günlük cilt bakımı olmazsa olmaz bir durum.Yüz bakımı ve temizliğinin yanı sıra sağlıklı beslenme, düzenli uyku ve egzersiz de oldukça önemli. Yüz güzelliği için yapılması gerekenler içerisinde en önemlisi yüzü temiz tutmaktır.Düzenli yüz temizliği ile birlikte yüz maskeleri ve doğal cilt bakımı gibi unsurlar yüz güzelliği için ek olarak yapılması tavsiye ediliyor.

 

Gün içinde makyaj ve dış etkenlerden etkilenen cildimiz gün sonunda yorgunluğun yanı sıra kalıntılar içermektedir. Öncelikle cildimize nefes aldırmak için ilk adımı atalım. Temizleyici bir losyon veya kremi, yüz ve boyun bölgesine yukarı doğru hareketler eşliğinde masaj yaparak uygulayın. Sonrasında tonik işlemine geçerek yüzümüzde kalan kir, makyaj veya artık temizleyici izlerini derinlemesine silebiliriz.Tonik kullanımı aynı zamanda  aynı zamanda cildin doğal pH değerinin eski haline getirilmesine ve cildin nemlendirilmesi için hazır hale getirmeyi sağlar.Bu uygulamamızda özellikle burun ve çene bölgesine daha fazla özen gösterebilirsiniz. Çünkü bu iki alan siyah nokta oluşumlarına daha yatkındır.

 

Cildin günlük koşullardan aşınması ve yıpranması, doğal yumuşaklığını kaybetmesine neden olur. Bu nedenle temizleme ve tonik işleminden sonra düzenli olarak iyi bir losyon veya krem ile nemlendirme işlemi yaparak, yüz derisini yenileyerek pürüzsüz hale getirilmesini sağlayabilirsiniz.

 

Gün boyunca hafif bir krem, gece ise onarım kremi kullanabilirsiniz. Ellerinizi güzelce yıkadıktan sonra yüz ve boyun bölgesine dairesel hareketler eşliğinde nemlendiriciyi uygulayabilirsiniz.