Hindistan Cevizi

Hindistan Cevizi

27 Ağustos 2020 Kapalı Yazar: guvenuzman

Hindistan Cevizinin Sağlığa Faydaları

Hindistan cevizi doymamış yağlar dışında doymuş yağları yüksek miktarda içerir, ancak bunlar zararsızdır. Bu yağlar, orta derecede yağ asitleri, trigliseritler içerir. Bu yağ asitleri vücut tarafından farklı şekilde emilir. Bu yağların epilepsi ve alzheimer gibi beyin bozuklukları üzerinde tedavi edici etkilere sahip olduğu düşünülmektedir. Hindistan cevizi sağlığa faydalarını şu şekilde sıralayabiliriz:

 

 

Lif Deposu: Hindistan cevizi diyet lifini yüksek düzeyde içermektedir ve bu oran ortalama %61 dir. Bu özelliği sayesinde glikoz salgılanmasını yavaşlatır ve enerjiye dönüştürerek hücrelere aktarır, bu durum da diyabet gelişim riskini azaltır ve enzim sistemi üzerinde stres gidermeye yardımcı olur.

 

 

Diyabeti Dengeler: Hindistan cevizi kanda insülin salgılamasını ve glikoz düzeyini azaltır. Bu durum diyabetin kontrol altında tutulmasını sağlar. Bunun dışında kanda şeker seviyesini düşüren ve arttıran gelisemik seviyesinin dengelenmesine yardımcı olur. Hindistan cevizinin kolay sindirilmesi sindirim sistemi ve bağırsak sorunları için de faydalıdır. İçerdiği lifler yardımıyla emilimin daha sağlıklı gerçekleşmesine yardımcı olur. Ayrıca kusma ve bulantı sorunlarını azaltmaya yardımcı olur.

 

 

Yaşlanmayı Yavaşlatır: Hindistan cevizi kinetin ve trans-zeatin açısından oldukça zengindir, bu maddelerin anti kanserojen özellikleri dışında yaşlanmayı yavaşlattığı düşünülmektedir.

 

 

Bağışıklık Sistemini Güçlendirir: Hindistan cevizi tüketimi bağışıklık sistemi açısından çok önemlidir. Bunun en önemli sebebi hindistan cevizinin antiviral, antifungal, anti bakteriyel ve anti parazitik özelliklerinin olmasıdır. Hindistan cevizi yağı tüketimi boğaz enfeksiyonları, bronşit, idrar yolu enfeksiyonu, tenya ve benzeri kötü ve en hassas hastalıkların tedavi edilmesine yardımcı olabilir. Bunun dışında bakteri ve virüslere karşı vücudun direncini arttırır.

 

 

Karın Yağlarını Eritir: Hindistan cevizi karın boşluğundaki fazla yağların eritilmesine ciddi anlamda katkı sağlayabilir. Bunun dışında karındaki yağların neden olduğu hastalıkların tedavisine yardımcı olur.

 

 

Genel Sağlığa Katkıda Bulunur: Bu konuyla ilgili olarak birçok bilimsel çalışma sonucu düzenli olarak hindistan cevizi tüketiminin genel sağlık açısından birçok faydası olduğunu ortaya koymuştur.

 

 

Hindistan Cevizi Enerji Sağlar: Hindistan cevizi yağı yakarak enerjinin artmasını sağlar. Hindistan cevizinin açlık hissini bastırıcı özelliğinin dışında, vücuda doğrudan iştah azaltıcı maddeler salgılar. Sürekli hindistan cevizi ürünleri tüketen kişiler, hipoglisemi etkisi ile birkaç saat yemeden dirençli kalmayı başarır. Aynı zamanda sağlıklı tiroid fonksiyonunu teşvik eder ve kronik yorgunluk belirtilerini ortadan kaldırmaya yardımcı olur.

 

 

Epilepsi Hastalığına İyi Gelir: Ketonejik diyet özellikle çocuklarda epilepsi hastalıklarının tedavisinde kullanılmaktadır.  Hindistan cevizinin en önemli özelliğinden bir tanesi de bu maddeyi içerdiği için epilepsi hastalarına iyi gelmesidir. Özellikle çocuklarda epilepsi nöbetleri

nin şiddetini ve oranını azaltabilir.

 

Siz değerli okurlarımıza Hindistan Cevizinin faydalarından bahsetmişken ürün önerisinde bulunmayı da ihmal etmek istemiyoruz. Harem’s Kozmetiğin Hindistan Cevizi Özlü Kremi ve Hindistan Cevizi Yağını tavsiye ediyoruz. Hindistan Cevizi Yağı içerdiği Laurik asit, E vitamini, potasyum sayesinde cildinizin ve saçlarınızın yağ-nem oranının dengelenmesine, beslenmesine, çevresel koşulların olumsuz etkilerinden korunmasına yardımcı olarak, daha bakımlı ve güzel görünmenizi sağlar.