SEMİHA YANKI

SEMİHA YANKI

5 Ağustos 2020 Kapalı Yazar: guvenuzman

1975 Yılında “Seninle Bir Dakika” şarkısı ile Eurovision şarkı yarışmasına katılarak birinciliği kazanan  efsane olmuş usta sanatçı Semiha Yankı 47. Sanat yılında keyifli bir söyleşi gerçekleştirdik.

 

47 Yıldır sahne hayatım devam ediyor. Günümüzde teknoloji çıktı mertlik bozuldu bence. Eskiden katibim filmi izleyen, bir tane mendil atan birine aşık olurlardı. Haberleşmek, iletişim kurmak çok zormuş. Onun içinde yazılan mektuplar, yazılan şiirler düşüne düşüne yazılmış. Bizlerde o jenerasyonun bir kuşağıyız. Onun içinde yazılan şarkı sözleri, bestelerde hep özenilerek yapılmış. Bizim yaptığımız şarkılar o yüzden unutulmuyor, şimdiki şarkılar gibi aynı ritimde gitmiyor. Eskiden Eurovision’a çıkmak çok kolay değildi çok uğraşıyordunuz. Eski aşklar gibi eski şarkılar da unutulmaz. Çok emek verdiğimiz denetim mekanizması dediğimiz bir durum vardı o zamanlar. Yaptığımız şarkılar denetimden geçerdi. Denetim kalmadı, şarkılar da bozuldu.

 

 

 

Bizim şarkılarımıza günümüzdeki ilgi aslında Hakan Eren ile başladı. Hakan, bizim haklarımızı sonuna kadar savundu. Hakan Eren bu işin önderidir ancak arkasından gelenlerde var tabi ki. Ben sahnede “Seninle Bir Dakika’yı söylediğim zaman okuyan bir nesil görüyorum. Anneler, babalar da yeni gelen jenerasyonun şarkılarını dinlemeyi tercih etmediği için genç kuşaklarda bizim şarkılarımızı ezbere biliyor ve söylüyor. Ben  6-7 ay evvel yeni bir single çıkardım. Ama maalesef müzik programları kalmadığı için televizyon kanallarında çok fazla yer alamadı. Umarım ilerleyen dönemlerde müzik eğlence programları olursa bizim çıkardığımız şarkılar yeniden cover yapılabilir.Çünkü biz işimizi çok titizlikle yapıyoruz  view.