Yaşlanmayı En Çok Ele Veren 6 Bölge

Yaşlanmayı En Çok Ele Veren 6 Bölge

26 Haziran 2020 Kapalı Yazar: guvenuzman

Vücudumuzun bazı bölgeleri diğer bölgelerimize göre daha hızlı yaşlanmaya başlar.

Yaşlanma; ilerleyen zamanla birlikte hücre ve dokularda hastalandırıcı ve ölümcül etkilerin kümülatif olarak birikmesiyle oluşan duruma denir. Bunu ‘yaşlanma süreci’ olarak düşünebiliriz.

Peki, yaşlanmayı en çok nereler ele verir?

YÜZ

Yüz vücudun en dikkat çeken bölgesidir. Bu nedenle yüzün yaşlanmasını önlemek için doğru antiaging uygulamalar, güneşten-solaryumdan koruma, doğru beslenme çok önemlidir.

 

ELLER

Aman dikkat eller yaşınızı ‘ele’ vermesin! Nemlendirme, koruma ve doğru antiaging bakımlar uygulanması ellerin yaşlanmasını geciktirir.

 

GÖZ KAPAKLARI VE GÖZLER

Göz çevresi en ince dokuya sahip olan yerlerdir. Zaman içerisinde göz çevresinde kas doku ve bağ doku gevşeyerek gözler daha küçük görünür ve göz kapakları sarkar.

 

BOYUN VE DEKOLTE

Boynumuz güneş ve solaryumdan çok daha fazla etkilenir.Bu nedenle bu etkenlerden kaçınılması faydalı olur ve o bölgeye yönelik tedavilerden faydalanılabilir.

 

DİRSEKLER

Dirseklerimiz travmaya çok fazla maruz kalır, nemlendirmek önemli ve özellikle masa başı çalışanlar dirsekleri daha az yaslayarak çalışırlarsa koruyucu bir önlem olabilir, o bölgeye yönelik yapılacak yenileyici tedaviler de mümkündür.

SAÇLAR

Yaşlandıkça saçlar sadece beyazlamaz, dökülür, zayıflaşır, kurur. Doğal yağ bakımları ve düzenli olarak taramak evde yapabileceğiniz basit tüyolar arasındadır.