GÜNEŞ IŞINLARI

GÜNEŞ IŞINLARI

23 Haziran 2020 Kapalı Yazar: guvenuzman

GÜNEŞ IŞINLARINDAN KORUNMANIN YOLLARI

 

Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte D vitamini ihtiyacımızı doyasıya alma imkanı yaşıyoruz. Ancak güneşin zararlı ışınlarına da maruz kalmamak gerekir. Bunun için sizlere doğal yollardan güneş ışınlarından korunmanın yollarını tavsiye edeceğiz.

 

D Vitamini açısından son derece yararlı olan güneş, pek çok cilt rahatsızlığına da sebep olabilir. Peki yaz aylarında cilt sağlığımızı korumak için neler yapacağız.

 

Yaz aylarında deniz, kum, güneş üçlüsünün hepimizi mutlu ettiği kaçınılmaz bir gerçek. Ancak güneşlenirken dikkat etmemiz gereken hususları da göz önünde bulundurmamız gerekiyor. Güneş ışınlarına fazla maruz kalmak deride lekelenme, çillenmenin yanı sıra cildi yaşlandırma gibi sorunlar çıkarabilir. Bu sorunları yaşamamak için güneşle olan ilişkimizi bilinçli hale getirmeliyiz.

 

Uzmanlar bir önceki yıldan kalma güneş koruyucunuzu tekrar kullanmamanız konusunda uyarıyor. Koruyucu kremlerinizi güneşe çıkmadan 20 dakika önce sürmeniz gerekiyor. Ter ve suya girmeyle birlikte deriden atılan bu ürünler belirli aralıklarla yeniden sürülmektedir. Güneşin dik açıyla geldiği 11:00-16:00 saatleri arasında dışarı çıkılmaması gerekiyor. Muhakkak şapka ve güneş gözlüğü takılması gerekir. Gölgede ya da şemsiye altında durmaya özen gösterin. Ancak yansıyan ışınların dahi cilde zarar verdiği unutmamak gerekir