KALICI MAKYAJ

KALICI MAKYAJ

17 Haziran 2020 Kapalı Yazar: guvenuzman

KALICI MAKYAJ İLE  ZAMANDAN TASARRUF EDİN

Çalışan kadınların gözdesi kalıcı makyajlar günlük hayatta zamandan kazandırıyor. Hem daha estetik hem de kolaylık sağlayan kalıcı makyaj kaş, dudak ve gözleri daha belirgin hale getiriyor. Bizde güzellik uzmanı Sedef Baş’dan kalıcı makyaj teknikleri hakkında bilgiler aldık. Sedef Baş, ‘kalıcı makyajın sudan ve terden etkilenmeyen, doğal ve mineral renklerin deri altına yerleştirme sanatı olduğunu belirterek, ciltte 2 ile 5 yıl arasında kalabildiğini söyledi. Sedef Baş, çoğunlukla kaş, dudak ve göz kontürlerini belirginleştirmekte kullanılan kalıcı makyajı özellikle çalışan kadınların daha fazla tercih ettiğini vurguladı.

 

Sedef Baş,  ‘kaş uygulaması seyrek ya da dökülen kaşları daha gür gösterdiğini, bozuk kaş şekli yüz şeklinize uygun olarak yeniden şekillendirildiğini ve kaşların yoğunluğunun artırıldığını ifade etti.

 

Tıbbi bir nedenle kaşı dökülenlere yeni kaş yaptıklarını belirten Sedef Baş, dudak renklendirme işleminde ise dudakların aynı zamanda dolgunlaşma sağladığını dile getirdi visit how interval international works.

 

Kaş uygulaması sayesinde düşük görünen kaşlar kaldırılarak, kaş şekillendirme uygulaması uzun bir suratı daha oval gösterebiliyor. Kare bir yüze uygun kaş şekli verilebilir. Yuvarlak bir suratı daha dar gösterebiliyor.  Sedef Baş, mükemmel bir mikro pigmentasyon elde etmek için 2 veya 3 seans uygulama yapılması gerektiğini dile getiriyor.

 

Kalıcı makyaj yaptırmadan önce tercih edeceğiniz merkezin öncelikle hijyen bakımından iyi olması gerektiğini belirten Sedef Baş, kullanılan boyanın da kaliteli ve su bazlı olması gerektiğini söyledi.

Özellikle şeker hastaları, hemofili, hamilelere, cilt lezyonlarına, kalp rahatsızlıklarında işlem yapılmadığını belirten Sedef Baş, kanserli hastalarda sürecin tamamlanıp en az 6 ay geçtikten sonra kalıcı makyaj uygulaması yaptıklarını ifade ediyor. Sedef Baş  hastalık süreci geçirenler için ücret talep etmeden kendilerine hediye olarak kalıcı makyaj uygulaması  yaptıklarını da sözlerine ekliyor.

 

Günümüzde gelişen anestezi kremleri sayesinde kalıcı makyaj uygulamalarında acı hissedilmediğini belirten Sedef Baş, müşterilerinin uygulama sırasında hiç bir acı hissetmediğini dile getiriyor. Doğal görünümlü kalın kaşların, ten rengine uygun dudak renklendirme işleminin ve gözlerde dipliner ve ayliner uygulamalarının oldukça moda olduğunu belirtiyor.