ZENCEFİL

ZENCEFİL

1 Haziran 2020 Kapalı Yazar: guvenuzman

DOĞADAN GELEN ŞİFA-ZENCEFİL

 

Zencefil son yıllarda en çok dikkat çeken bitkilerden biri. Pek çok faydası bulunan zencefil, birçok hastalığın tedavisinde destekleyici olarak kullanılıyor. Asya mutfaklarında temel olarak kullanılan zencefil, dünya mutfağında ise bir çok içeceği tatlandırmak için tercih ediliyor.

 

Özellikle kış aylarında artan üst solunum yolu hastalıklarının tedavisinde kullanılan zencefil çay olarak tüketiliyor. Yapılan araştırmalarda düzenli tüketilen zencefil, sağlığı olumlu etkilediği gözlemlenmiştir. Kas ağrılarına doğal ağrı kesici olma özelliği taşıyan zencefil, tüm bunlara ek olarak iştah açıcı, antiseptik, midevi, gaz söktürücü, sindirimi düzenleyici, solunum yollarını açıcı ve toksin atıcı etkileri de bulunuyor. Kan damarlarını açarak kalbi canlandırıyor. Solunum yollarını açıyor ve baş dönmesini de geçiriyor.

Uzmanlar zencefilin her gün tüketilmesini tavsiye ediyor.Hafızayı koruyan zencefil bitkisini aynı zamanda yemeklerinizde baharat olarak da kullanabilirsiniz. Zencefil B3, B6, C vitaminleri, demir, kalsiyum, fosfor, sodyum, potasyum ve magnezyum gibi vitaminleri barındırır.Toz halinde kullanılan zencefil  sabun, şampuan ve parfüm gibi kozmetik ürünlerde de bulunuyor.