LÖSEV

LÖSEV

19 Mayıs 2020 Kapalı Yazar: guvenuzman

Füsun Emecan Özcan

Lösev-Genel Koordinatör Yardımcısı

LSV DÜKKAN’ DAN ALACAĞINIZ HER ÜRÜNÜN İÇİNDE

İYİLİK VAR…

 

LSV Dükkân Kuruluş Hikâyesinden Bahseder misiniz?

Bir LÖSEV Markası olan ve Antalya’da Ekim 2019’da açılan LSV Dükkân Mağazası hastalık boyunca ailede en çok yıpranan birey olan anneleri rehabilite etmek amacıyla 2000 yılında hayata geçirilmiş bir projedir.

2000 yılında birkaç anne ile başlayan “LÖSEV Anne Meslek Atölyeleri” yıllar içinde yüzlerce lösemili çocuk annesinin projeye katılmasıyla büyüyüp gelişerek bu gün bir eşi daha olmayan bir marka haline gelmiş, dünyaca ünlü bir markaya dönüşmüştür.

 

LSV Dükkan Markasının Önemi ve Katkısından Bahseder misiniz?

LÖSEV’de hastalık sürecinde en çok yıpranan birey olan annelerin iyileştirilmeleri kapsamında 2000 yılında başlayan Anne Meslek Atölyeleri Projesi ilerleyen yıllar içinde elde edilen ürünlerin satışından sağlanan gelirin çocukların tedavilerine kaynak olarak kullanılmaya başlanmasıyla faydasını ikiye katladı.

Diğer yandan bu ürünlerin satışı için açılan stantlarda görev alan binlerce LÖSEV Gönüllüsü de sosyal sorumluluklarını yerine getirmeye başladılar.

AVM’lerde açılan LSV Dükkan stantları sayesinde bu kuruluşlarda kurumsal sosyal sorumluluklarını yerine getirmeye ve toplumsal çalışmalara örnek olmaya başladılar.

Tüm bu sebeplerle LSV Dükkan Markası bir projede olması gereken tüm kriterlere sahip LÖSEV’in Türkiye’de ki örnek projelerinden biri haline geldi.

 

Ürün Çeşitleri Nelerdir?

 LSV Dükkân Markası annelerin el emeği göz nuru ile yaptığı bez bebeklerden bez oyuncak hayvanlara, rengârenk yastıklardan, çok işlevli pazar çantalarına, el işi yazmalardan seramik kupalara dek birbirinden farklı rengârenk yüzlerce ürün bulmak mümkün.

Mağazada bulunan el işi ürünlere ilaveten annelerin mutfak atölyelerinde sağlıklı koşullarda iyi tarımla üretilen malzemelerle yapılmış salça çeşitlerinden reçele, erişteden tarhanaya birçok ürünün yanı sıra LÖSEV Seferihisar Bahçesi’nde yetişmiş ve tamamen doğal ve ilaçsız mandalina, mandalina cipsi, mandalina pestili, mandalina reçeli, zeytinyağı, nar ekşisi gibi ürünleri bulmak mümkün.

Tüm bu sağlıklı ürünler geleceğe ve çocuklara hayat verecek olan Antalyalı duyarlı bağışçılarını bekliyor.

 

Çalışmalarınıza Sanatçılar, Yazarlar, Ressamların Katkılarını Görüyoruz LÖSEV’de. Biraz Bahseder misiniz?

 

1998 yılından bugüne dek LÖSEV, çalışkanlığı, dürüstlüğü, şeffaflığı ile hep göz önünde duran, halkın ve kurumların en güvendiği ve samimi bulduğu sivil toplum kuruluşu olmuştur.

Her sektörden ve her alandan Türk Halkı LÖSEV‘in yanında olmaya ve destek olmaya devam etmiştir. Halkımız ve sanatçılarımız LÖSEV’in bugün ki başarısının en önemli kahramanlarıdır.

Bu kişiler arasında her meslekten olduğu gibi birçok sanat insanı, kanaat önderleri, yazarlar, çizerler, radyo- tv program yapımcıları, bestekârlar, sahne-gösteri sanatçıları gibi insanımız bulunmakta.

LSV Dükkân ürünleri arasında nereye baksanız bez bebek tasarımlarında, kartpostallarda, çantalarda, t-shirtlerde, kupalarda birçok değerli sanatçımızın izlerini görebilirsiniz.

 

Antalya İçin Taze Bir Marka LSV Dükkan. Tanıtımı İçin Neler Yapıyorsunuz?

Antalya’da Mağazamız Bülent Ecevit Bulvarı üzerinde, No: 15 de. Burası cadde üzerinde, ulaşımı rahat olan bir mağaza, park yeri sorunu yok. Rengarenk vitrin, cıvıl cıvıl yüzlerce ürünle dolu bir vitrinimiz var. Bunlar avantajlarımız.

Ekim 2019 ‘da Antalya Belediye Başkanlarımızın, iş dünyasının önemli temsilcileri, önemli siad yönetimleri ve okul ve yönetimlerinin katıldığı büyük bir açılışla Antalya’ya merhaba dedik. Açıldıktan bugüne dek okullar, belediye başkanlarımız, ekonomi, sanayi ve mesleki sivil toplum kuruluş temsilcileri ve yönetimleri ziyaretleri devam ediyor. Konuklarımızla Antalya ve Akdeniz Bölge’de yürüttüğümüz çalışmalarımızı paylaşarak, işbirliği projeleri geliştiriyoruz.

Yerel gazetelerimiz ve sizin gibi değerli basın kuruluşlarımız tanıtım çalışmalarımıza destek veriyor. Tüm bunlar çocuklarımız için paha biçilmez bir çaba. Antalya’da yaşayan insanlarımız ile çocuklarımızı birlikte hayata bağlayacağız. Bu çok büyük bir heyecan…

 

LÖSEV’e Nasıl Gönüllü Olabiliriz? LSV Dükkân ürünlerine nasıl ulaşabiliriz?

LÖSEV’e gönüllü olmak isteyen ve Antalya’da yaşayan kişileri mağazamızda ağırlamak ve çalışmalarımızı tanıtmaktan büyük memnuniyet duyarız. Gönüllü olmak ve bizlerle projelerde yer almak isteyen herkes www.losev.org.tr den gönüllü olabilir.

Bizim için yedi’den yetmişe herkesin çabaları çok kıymetli. Özellikle kaynak yaratma çabalarımızdan biri olan LSV Dükkan ürünlerini seçmeniz sayesinde bir çocuğumuz daha hayata bağlanacak. Siz okuyucularımızı ağırlamaktan büyük mutluluk duyacağız.