FLY YOGA

FLY YOGA

14 Mayıs 2020 Kapalı Yazar: guvenuzman

FLY YOGA İLE YER ÇEKİMİNE MEYDAN OKUYUN

 

Vücut enerjinizi yeniden düzenlemek isteyenlerin yeni gözdesi hamak yoga olarak da bilinen fly yoga yer çekimi kuvvetinin etkisiyle çalışılan bir egzersiz yöntemi. Hamaktan feyiz alınarak ortaya çıkmış olan fly yoga son zamanların gözde egzersizleri arasında. 7’den 70’e severek yapılan fly yoga’yı eğitmen Zeynep Kemaloğlu ile konuştuk.

 

6 yaşında ritmik jimnastik sporuyla profesyonel sporcu hayatına atılan Zeynep Kemaloğlu, ulusal ve uluslararası yarışmalarda pek çok madalya kazanarak ülkemizi başarıyla temsil etmiş. Zeynep Kemaloğlu, 2017 yılından bu yana Antalya’da kendi stüdyosu’nda fly yoga derslerini ilk başlatan eğitmenlerden biri. Yoga’dan bulduğu şifayı insanlarla paylaştığını belirten Kemaloğlu, fly yoga sisteminde yoga felsefesiyle birlikte ilerlediklerini ifade etti.

 

Fly yoga’da tamamen yer çekimine karşı hareketlerden dolayı daha keyifli hale olduğunu belirten Zeynep Kemaloğlu, destek sağladığı için yoga’da zorlanan öğrenciler kumaşın yardımıyla yapamayacakları hareketleri deneyimlemeye başlayarak, hem de omurganın üzerindeki tüm baskıların yok olduğu ters duruşlar uzun vadede omurga sağlığı için çok önemli bir hal alıyor” dedi.

 

Yoga’nın kumaşlar sayesinde çocuklar için daha cazip hale geldiğini belirten Kemaloğlu, yoga’ya karşı önyargılı olanlar için de daha keyifli bir hal aldığını dile getiriyor. Fly yoga’nın özellikle fıtık, siyatik sıkışıklıklarda skolyoz’da önerilerilen bir sistem olduğunu söyleyen Kemaloğlu, kalp rahatsızlığı, yüksek tansiyon, vertigo, göz tansiyonu, glokom hastalıklarının yapmaması gerektiğini vurguluyor. Zeynep Kemaloğlu konuşmasında “kumaşın desteğiyle esneme, denge ve güç hareketlerinin üçü birlikte sunuluyor. Postür düzelmesi için ileri yaşlarda da fly yogayı öneriyoruz” dedi.

 

2.8 metre genişliğinde 5 metre uzunluğunda, kumaşlar yurt dışından gelen kumaşları tercih ettiklerini belirten Zeynep Kemaloğlu, ne çok kalın ne çok ince kumaşlar kullanıyoruz terleme olduğunda sıcaklığı da dengeliyor diye konuştu.

 

Fly Yoga’da kalabalık sınıflar yerine 6 kişiyi geçmeyen sınıfların tercih edilmesi gerektiğini belirten Kemaloğlu, haftada 2 ya da 3 gün yapılmasını tavsiye ediyor. Fly yoga’nın postürümüze büyük katkısı olduğunu belirten Zeynep Kemaloğlu, “Omurganın aralarındaki diskler kolojen yapıda ve özellikle aralarının açılması çok önemli. Yaşla birlikte omurlar üst üste biniyor ve postür bozuluyor. Biz bu ters duruşlarda sıfır baskıyla omurların yeniden yer çekimine ters bir şekilde disklerin daha sağlıklı bir hale gelmesini sağlıyoruz” dedi.

 

 

Zihinsel, fiziksel ve ruhsal olarak içe dönmemizin ve kendimize bakmamızın önemine değinen Zeynep Kemaloğlu, yoga için doğru eğitmenlerin seçilmesi gerektiğine de dikkat çekti. Kemaloğlu mutlaka deneme dersine girerek deneyimlemek gerektiğini belirterek yoga’nın yürüyüş, pilates gibi sporlarla tamamlanması gerektiğini dile getirdi.

 

Fly Yoga’ya insanların ilgisi ve devamlılığı çok güzel olduğunu belirten yoga eğitmeni Zeynep Kemaloğlu, önyargıları bir kenara bırakarak, kendimize zaman ayırmamız gerektiğinin altını çizdi.