Evde Lavanta Suyu Nasıl Yapılır?

Evde Lavanta Suyu Nasıl Yapılır?

11 Mayıs 2020 Kapalı Yazar: guvenuzman

Karma veya Yağlı Ciltler İçin Harika Bir Tonik

Lavanta suyu nasıl yapılır, homemade lavanta suyu, faydaları nedir, ne değildir gibi sorulardan muzdaripseniz oldukça işinize yarayacak bir lavanta suyu tarifiyle karşınızdayız.

 

Lavanta suyu… karma ya da yağlı ciltler için toniklerin en güzeli!

Bildiğiniz üzere lavanta hem antiseptik, hem de rahatlatıcı özelliğe sahip bir bitki, üstelik lavanta yağı ve lavanta suyu da yağlı ve karma ciltlerin nem dengesi ve akne oluşumunun önlenmesi için oldukça etkili.

Düzenli kullanımda nem dengesi sağlamanıza yardımcı oluyor. Üstelik zararlı kimyasallar içermediği ve nem dengesini sağlamaya yardımcı olup rahatlattığı için cilt temizlendikten sonra tonik olarak da kullanılabiliyor. İşte sizler için evde yapabileceğiniz lavanta suyu tarifi.

Malzemeler

– 500 ml su
– 2 çorba kaşığı lavanta
– 1 tatlı kaşığı lavanta yağı
– alkol ya da kolonya
– süzgeç/tülbent/çay poşeti

 

Yapılışı

Öncelikle 500 ml suyu kaynatıyoruz, suyumuz biraz dinlendikten sonra 2 çorba kaşığı lavantayı bu suyun içinde 5-10 dakika demliyoruz. burada lavantaları direkt suyun içine atıp demlendikten sonra bir süzgeçle süzebilirsiniz ya da çay poşetlerinin içine doldurup demleyebilirsiniz ya da çaydanlıklar için yapılan çay demleme süzgecinin içine koyup demleyebilirsiniz.

Daha sonra soğumasını bekliyoruz. Elimiz değecek soğuklukta olması gerekiyor.

Sonrasında ise 1 tatlı kaşığı lavanta yağı ve tercihinize göre 1 tatlı kaşığı kolonya ya da 1 çay kaşığı alkolü kaynatıp beklettiğimiz suya ekliyoruz. Alkolü aslında lavanta yağı çözünsün diye kullanıyoruz ama lavanta yağı zaten çözünmese bile nem dengesi sağlayan bir ürün, o yüzden sizlere hiç alkol dokundurmağımız tarifi öneriyoruz.  Zaten cilt ürünlerinde alkol cildin sebum dengesini bozduğu için ev yapımlarıda kullanmamak daha güzel oluyor. Yaklaşık 400-500 ml suda 1 çay kaşığı tolere edilebilir bir miktar. yani alkol koyup koymamak tamamen sizin tercihinize kalmış. kendi cildinizin yağlılık durumuna göre alkol ve yağ miktarlarının oranlarıyla da oynayabilirsiniz, size önerdiğimiz ortalama bir ölçü.Selling rental property with tenants can be complicated, but this article at https://www.housebuyernetwork.com/blog/how-to-sell-a-hoarder-house/ offers valuable tips and advice to help you navigate the process.

Hemen şişelere dolduruyoruz ve başlarını sıkı sıkı kapatıyoruz, çünkü lavanta yağı uçucu bir yağ. Çok uzun olmayan bir süre içinde tüketmeye çalışıyoruz. Bu süre zarfında ışık almayan serin ve kuru yerde saklıyor ve kullanırken de öncesinde iyice çalkalamaya özen gösteriyoruz.

Hep ortamlarda servis edilen, şekilli şık şişelerle sunulan lavanta suları gibi saydam bir renge sahip olmaz, konyak rengi ve boz bir yapıya sahip olur. O saydam renkli olanlar ya seyreltilmiş lavanta yağı+alkol karışımıdır ya da su+lavanta aroması karışımıdır. Lavanta çiçeği kullanılan lavanta suyu berrak su renginde değil boz açık kahverengi renkte olur ve hayal ettiğiniz gibi güzel değil hafif ekşimsi kokar. eğer kokusundan hoşlanmazsanız marketlerde satılan aromalardan bir-iki damla damlatabilir ya da bir-iki damla portakal veya limon yağı damlatabilirsiniz.