DAHA ESNEK BİR VÜCUT İÇİN PİLATES YAPIN

DAHA ESNEK BİR VÜCUT İÇİN PİLATES YAPIN

4 Mayıs 2020 Kapalı Yazar: guvenuzman

Düzenli gelişen kaslar yapılan her harekette forma girer. Pilates egzersizleri vücuttaki asimetrileri düzeltir. Pilates canlandırıcı ve tazeleyici bir çalışma olmasına rağmen fiziksel ve zihinsel dayanıklılık gerektirir. Pilates sayesinde büyük küçük tüm kaslar eşit ve düzenli olarak gelişerek çocuklara güç, esneklik ve koordinasyon kazandırır. Bedeninizde hızlı bir toparlanma, karın, kalça ve bacaklarda sıkılaşma, duruşunuzda bir güçlenme arayışındaysanız Pilates tam size göre!

 

 Pilatesin başlıca faydaları

  • Kemik yoğunluğunu artırır
  • Kilo vermenize yardımcı olur
  • Sırt kaslarının güçlenmesini sağlar
  • Karın kaslarını güçlendirir
  • Sakatlanmaları önler
  • Esnekliği artırır
  • Vücut duruşunu düzeltir
  • Çoklu egzersiz olanağı sunar

 

Sağlıklı yaşamın en önemli sırlarından biri de spor’u hayatımızda yaşam biçimi haline getirmemiz. Pek çoğumuzun üşendiği, ihmal ettiği spor dalları her geçen gün artan stüdyolar, eğitimli hocalarla daha da keyifli hale geliyor oysa. Duruş bozuklukları, fazla kilolar, çalışma hayatının stresi ve beslenme bozuklukları bünyemize olumsuz yansıyor. Ne kadar yoğun olursak olalım muhakkak severek yaptığımız bir spor dalı vardır. Özellikle kadınların tercih ettiği pilates, son dönemlerde reformer pilates ile daha da ilgi çeker hale geldi.

 

Mat pilates’in dışında yine fiziksel olarak kasları rahatlatan reformer pilates son zamanlarda trend bir spor haline geldi. Pilates eğitmeni Hande Akgül, önyargılı düşünenler için zor olarak görünen reformer pilatesin, oldukça keyifli bir spor olduğunu söyledi. Reformer pilatesin esneklik sağlayarak, kol kaslarını kuvvetlendirdiğini belirten Hande Akgül, devamında fitness ve yüzme ile desteklenmesi gerektiğini vurguladı.

Reformer pilates’in fiziksel hastalıklar için geliştirilmiş olduğunu belirten Hande Akgül, esnek bir vücuda sahip olmak isteyen herkese bu sporu önerdiğini ifade etti.

 

Sağlıklı Beslenme ve sporla daha mutlu bir hayat yaşayın

 

Hande Akgül,  kasların daha çok sıkılaşmasına yönelik olan pilates’in bilinçli eğitmenler eşliğinde yapılması gerektiğini söyledi. Skolyoz, omurga, eklem rahatsızlığı olanlar için özellikle tavsiye edilen pilatesi’n bilinçli eğitmenler eşliğinde yapılması gerekir. Pilates’e başlamak isteyen herkes öncelikle doğru bir eğitmen tercih etmesi gerekiyor. Daha sonra demo derslerine katılarak karar vermeli. Başlangıç seviyesinde başlayan dersler devamında orta ve ileri seviyede devam ediyor.

 

Pilates eğitmeni Hande Akgül, haftada iki ya da üç gün pilates derslerinin yeterli olacağını belirterek, sağlıklı ve mutlu bir hayat için sporu hayatınızdan eksik etmeyin dedi.