NAR

NAR

24 Nisan 2020 Kapalı Yazar: guvenuzman

Şifa kaynağı olan Nar’ın onlarca faydası bulunuyor. Yüzyıllarca sağlık, ölümsüzlük ve bereket sembolü olarak görülen nar’ı bol bol tüketmeniz sizin yararınıza olacak.  Nar, C vitamini açısından oldukça zengin bir kaynak. Eğer günlük olarak bir bardak nar suyu içerseniz  günlük almanız gereken C vitamini miktarının %36’sı karşılamış oluyorsunuz. Tabii ki narın içindeki vitamin ve mineraller sadece C vitaminiyle de bitmiyor. Nar; sodyum, magnezyum, demir, fosfor ve dahasını içeriyor.

KANSERİ ENGELLİYOR

Narın en bilinen özelliği, kansere karşı koruyucu oluşudur. Bunun sebebi ise oldukça güçlü antioksidanlar içermesidir. Etkili olduğu kanser türleri arasında prostat ve cilt kanseri yer alır.  Narın tercihen suyunun sıkılarak tüketilmesi ve bunun tüm meyveden hazırlanması önerilir. Çünkü nar kabuğu; glikozit, tanen ve alkaloit açısından zengin bir meyvedir.

SİNDİRİM SİSTEMİNİ DÜZENLİYOR

Kış aylarını ve mikrobik durumları düşündüğümüz zaman, narın bir diğer önemli etkisi sindirim sistemine iyi gelmesidir. Taneler arasında bulunan beyaz tabaka, mide için oldukça yararlıdır. Bu tabakanın faydası ile birlikte mide güçlenir. Sindirim sistemini düzene sokmak için, nar kabuğu kaynatılarak soğumaya bırakılır. Daha sonrasında bal ile tatlandırılarak içilir.

Hücrelerin yenilenmesine yardımcı oluyor

Nar, cilt hücrelerinin ve dokularının yenilenmesinde görev alacak birçok yararlı maddeyi içinde barındırır. Bu şekilde yaralar hızlı bir şekilde iyileşir; dermis veya epidermis olarak adlandırılan cilt hastalıkları da önemli ölçülerde önlenir.

Yağ üretimini yavaşlatıyor
Narın faydaları bu saydıklarımızla da bitmiyor. Yapılan araştırmalar, narın bel ve karın bölgesinde bulunan yağları etkilediğini gözler önüne seriyor. 1 ay boyunca her gün düzenli olarak nar suyu tüketmeniz durumunda, bel ve karın bölgesi yağ hücrelerinizin üretimi önemli ölçüde yavaşlıyor.

 

Son olarak sizlere mucize meyve Nar’ın kozmetikte kullanuldığı Harem’s Markasının Nar Özlü Sabunu ve  Nar Özlü Kremini tavsiye ediyoruz. Nar yağında bulunan E vitamini ve polifenoller sayesinde cildi serbest radikallere karşı koruyarak cilt dokusunun daha parlak, elastik görünmesini sağlar ve kırışıklıkların giderilmesinde etkili olur.

https://www.haremsottoman.com/urun/nar-ozlu-sabun/

https://www.haremsottoman.com/urun/nar-ozlu-krem/