SUDAN GELEN ŞİFA TERMAL TURİZM

SUDAN GELEN ŞİFA TERMAL TURİZM

24 Nisan 2020 Kapalı Yazar: guvenuzman

Yaz mevsiminde deniz, kum, güneş’in doya doya tadını çıkarıyoruz. Sıcak ve  kavurucu günler geride kalınca kış mevsiminde birçoğumuzun ihmal etmediği termal turizm devreye giriyor. Kimileri romatizmal ağrılarına için kimileri de şifalı suların kendilerine iyi geldiği için kaplıcaları tercih ediyor.

Ülkemizde şifalı kaynak sularının olduğu bölgelerde sayıları giderek artan termal tesisler çoğunlukla AfyonKarahisar, Kütahya, Ankara, İzmir, Yalova,  Sakarya gibi 40 ayrı ilimizde bulunuyor. Ülkemiz dünyada 4. ülke ve değişik şifalı jeotermal su çeşitliliği ve kaplıca/termal tesis yönünden de Avrupa’da ilk sıralardaki ülkelerinden.

Suyun tedavi edici gücüyle şifa bulmak oldukça rahatlatıcı bir durum. Uzmanların da tamamlayıcı tedavi yöntemi olarak tavsiye ettiği termal sularda her yıl yerli ve yabancı çok sayıda turist şifa buluyor. Jeotermal kaynaklar açısından zengin olan ülkemiz, sağlık ve termal turizmin ile bu sayede ön plana çıkıyor.

Doğudan batıya ülkemizin hemen her köşesinde hizmet alabileceğiniz termal turizm tesisleri insanların tercihleri arasında yer alıyor. Geçtiğimiz yıl 3 milyonun üzerinde termal turizmi tercih eden yerli ve yabancı turist oldu.  Özel sektörün yatırımlarıyla gelişen termal turizmi, nitelikli turizm olarak adlandırılıyor. Sağlık turizmi olarak da nitelendirilen bu kavram, Termal (kaplıca) turizm,  Medikal (tıbbi) turizm, SPA / wellness turizmi, Yaşlı ve engelli turizmi gibi farklı uygulamalardan oluşuyor.

 

Peki şifalı suların faydaları nelerdir?

 

Uzmanlar, ister müzmin bir rahatsızlığı olsun, isterse sağlıklı herkesin hastalık durumlarında tedaviyi güçlendirmek için yılda bir kez kaplıca kürü almasını önermektedirler.

 

Termal sularla uygulanan şifalı tedaviler yaygın olarak romatizma ve kireçlenme gibi rahatsızlıklarla anılsa da sanılanın aksine bu suların oldukça faydası olduğu biliniyor. Termal su, kan dolaşımını hızlandırıyor. Kardiyovasküler sorunlar için şifa olan termal sular, vücudunuzdaki kronik ağrılara iyi geliyor. Ruhsal sıkıntılarınızı termal suların rahatlatıcı etkisiyle şifalandırabilirsiniz. Cilt sorunlarınız için en doğal yöntemlerden olan termal sular, böbrek hastalarına da iyi geliyor. Solunum yolu hastalıkları için de tavsiye edilen şifalı sular, diyabet hastalarına da destekleyici görev üstleniyor.

Arınma etkisiyle birlikte vücuda iyi gelen şifalı sulardan faydalanmanızı önemle tavsiye ediyoruz.