ÇAĞIMIZIN HASTALIĞI EGO

ÇAĞIMIZIN HASTALIĞI EGO

24 Nisan 2020 Kapalı Yazar: guvenuzman

Yüksek egoların hüküm sürdüğü zamanlarda iyileştirilemeyen bu hastalık pek çok alanda insanlara zor anlar yaşatıyor. Günümüzde hangi ortamda olursanız olun ben merkezli kişilerin yüksek egoları çevresini yıpratmaya devam ediyor. Peki bizleri bu kadar çekilmez yapan gereksiz egolarımızdan nasıl kurtulabiliriz. Hem kendimize hem çevremize bu denli zarar vermeden kişiliğimizi nasıl koruyabiliriz.  Unutmayalım ki “İnsanın en büyük düşmanı kendi egolarıdır.” Ego da gerekli diyenler de var elbette. Peki törpülenmiş egolar işe yarar mı? İlla ki yine kendini gösteriyor bir yerlerden.

Ego, sahibinin ruhunu, bedenini kemirip parçalayan durumun tam da kendisidir. Ego, her zaman emreder, kişiler de onun emrine itaat etmek zorunda kalırlar.

Herkesin kendisini en değerli, en üst seviyede görmesi olmadık zamanlarda kontrolden çıkan davranışlarıyla kendini gösteren egolar. Sosyal medya sayesinde de ön plana çıkan egolar daha fazla göze batar vaziyette. Egoist insanların kompleksli tavırları sinirlerimizi bozduğu gibi aşamadıkları kontrolsüz davranışlarıyla toplumda saygısını giderek yitirir. Egoist insanlar genellikle kindar, öfkeli ve kibirli olarak bilinir.

Ego, insanların sizlerden uzaklaşmasına sebep olan en önemli durumun sebebidir. Başkalarının tecrübelerine kulak asmamak, başkalarını dinlememek, başkalarına sürekli olarak yükseklerden bakmak hem başarınızı elinizden alır, hem de yaşanılan çağın en etkili hastalığına yakalanmanıza sebep olur. O sebeple Ego’dan uzak bir yaşamı seçmeniz sizler için en doğru seçim olacağını bilmeniz ve öğrenmeniz gerekir. Mevlana bir sözünde “Egonu yenmeyi başardığı zaman, içindeki bütün karanlık aydınlığa dönüşecektir.” diyor.