Beynimizi Gençleştirmenin Etkili Yolları

Beynimizi Gençleştirmenin Etkili Yolları

24 Nisan 2020 Kapalı Yazar: guvenuzman

Stres, yoğun çalışma hayatı, şehir hayatının olumsuz şartları gibi birçok faktör beynimizi yormaktadır. Yorgun beyinler unutkanlığı da beraberinde getirir. Özellikle 50 yaş üstü insanlarda bu sorun sıklıkla görülmektedir. Peki vücudumuzun birçok fonksiyonlarını yöneten beynimizi gençleştirmek için neler yapabiliriz.

 

İYİ BESLENİN: Öncelikle gün içinde kendimizi daha zinde ve iyi hissetmek için doğru beslenmeliyiz. Hafızayı güçlendirmek için B,E ve C vitaminlerinden faydalanmak gerekiyor. Beslenirken beynimizi yoran besinlerden uzak durarak beynimizi koruyan yiyecekleri tercih etmeliyiz.

 

MÜZİK DİNLEYİN: Beynin gelişmesi için özellikle klasik müzik dinlemek oldukça yararlıdır. Stresi azaltan, kan basıncını düşüren, beyin dalgalarını düzene sokan müziğin beyne etkileri bilimsel olarak da kanıtlanmıştır. Uzmanlar özellikle klasik müziğe hayatınızda daha fazla yer açmanızı öneriyor. Ruhunuzu dinlendiren müzikler hem sağlığınıza hem de beyninizi canlandırmaya yardımcı olacaktır.

 

EGZERSİZ YAPIN: Birçoğumuzun en büyük eksiği günlük egzersizler. Yaşam biçimi haline getiremediğimiz sporu hayatımızdan eksik ettiğimiz sürece olumsuz etkilerini vücudumuzda ve zihnimizde yaşıyoruz. Egzersiz sayesinde pek çok hormon salgılandığı için stres düzeyini de en aza indiriyor. Bol oksijen sayesinde beyinde olumlu etkiler oluşur.

 

DÜZENLİ UYKU: Sağlıklı bir vücut için uyku düzeni oldukça önemli. Sağlıklı uyku düzeni beynin kendini tazelemesine yardımcı olur. Günlük 6-8 saat kaliteli bir gece uykusu çok önemlidir.

 

SİGARAYI BIRAKIN: Sigaranın sağlığa olan hat safhadaki zararını bilmeyen yoktur. En büyük zararlarından biri de beyin sağlığını olumsuz etkilemesi. Uzmanlar sigara içmeyenler sigara içenlere göre iki kat daha sağlıklı beyne sahip olduğunu belirtiyor.

 

RUTİN ALIŞKANLIKLARINIZI DEĞİŞTİRİN: Beyninizi geliştirmede en önemli etkenlerden biri de yeni şeyler öğrenmektir. Örneğin bir sanat dalında kursa yazılmak ya da yabancı dil öğrenmek beyninizin esnekliğini artıracaktır.

 

ZİHİN JİMNASTİĞİ YAPIN: Beynimizin daha dinamik ve genç kalması için zihin jimnastiği de bir o kadar önemli. Bunun için çeşitli bulmacalar çözebilir ve satranç gibi akıl oyunları oynayabilirsiniz.