SAKURA -JAPON KİRAZ ÇİÇEĞİ

SAKURA -JAPON KİRAZ ÇİÇEĞİ

24 Nisan 2020 Kapalı Yazar: guvenuzman

Türkiye’de kiraz çiçeği olarak bildiğimiz Sakura, meyve vermeyen bir tür kiraz ağacıdır. 200 çeşitten fazla varolduğu bilinen Sakura ülkemizde de yeni yeni tanınmaya başlandı. Japonya’da kiraz çiçeği en popüler çeşidi Somei Yoshino’ dur.

 

Açtıklarında büyüleyici bir hal alan kiraz çiçekleri adeta bir sanat eseri gibi. Japon kültüründe çok özel bir yeri olan kiraz çiçekleri hayatın mucizesi olarak bilinir. Baharı müjdeleyen bu güzel çiçekler, yeniden doğuşun simgesidir. Japon kiraz çiçeği Mart ayının son haftası ile Nisan ayının ilk haftası açar. Japonya’da bu dönem kutsal sayılır. Bu naif çiçekler çok ağır açarak çok çabuk döküldüğünden dolayı Japon kültüründe hayatın gelip geçici olduğunu ifade eder.

Güzelliği ve estetiği simgeleyen kiraz çiçekleri ülkemizde de kozmetik ürünlerinde kullanılmaya başlandı. Sakura mevsimi her yıl binlerce turist Japonya’nın yolunu tutar. Sakura’lar Japonya’nın doğal zenginliği olarak sınıflandırılır.  Evrensel dostluğu geliştirmek, başka ülkelerle ilişkilerini geliştirmek amacıyla hediye edilen sakuralar dünya üzerinde belli başlı ülkelerde bulunur. Bunlardan biri de Türkiye’dir.