PASSİON FRUİT

PASSİON FRUİT

24 Nisan 2020 Kapalı Yazar: guvenuzman

Passion Fruit ülkemizde çarkıfelek meyvesi olarak da bilinmektedir. Farklı lezzeti ve faydalarıyla bilinen bu egzotik meyvenin mayhoş bir tadı vardır. Sarı ve mor renkli olan iki çeşidi olan Passion Fruit, mor kabuklular sarı kabuklulara göre daha fazla vitamin ve mineral içeriyor.

Tokluk hissi verdiğinden dolayı kilo vermeye yardımcı olan Passion Fruit’in bir tanesi 17 kaloridir. Lif deposu olan bu güzel meyve kolon kanserini önlüyor. Bağırsakların düzenli çalışmasında da etkili olan passion fruit, seratonin içeriğiyle mutluluk veriyor. Stres, uykusuzluk ve panik atağa da iyi gelen meyve, kadınlarda menopoz dönemindeki sıkıntıları da azaltıyor. A, B1,B2,B5 ve C vitaminleri açısından zengin olan passion fruit, fosfor, kalsiyum ve demir bakımında da harika bir kaynaktır.

Peki bu enteresan meyveyi nasıl yiyebilirsiniz?

Öncelikle passion fruit meyvemizi güzelce yıkıyoruz. Kabuğu yenmediği için meyvenin tepesinden keserek ya da ortadan ikiye keserek içindeki çekirdeklerini dökmeden kaşıkla yiyebilirsiniz. Mayhoş bir tada sahip olan meyvenin içinde bulunan çekirdekleri de yenilebilir. Ancak dikkat etmeniz gereken bir husus günde 2 taneden fazla yememelisiniz. Passion Fruit’in yeşil olanları henüz hamdır. Oda sıcaklığında bikaç günde olgunlaşan meyvenin büyük, ağır ve  düzgün biçimli olanlarını tercih ediniz.

Ülkemizde Antalya başta olmak üzere Mersin’de de yetiştirilen Passion Fruit, giderek üreticilerin ilgisini çekiyor. Hoş kokusuyla garnitür olarak sofralarda yer alan çarkıfelek tatlı, dondurma, kokteyl, salata ve meyve sularında da kullanılmaktadır. Aşk meyvesi Passion Fruit’in tadına bakmanızı öneriyoruz.