LİÇİ

LİÇİ

24 Nisan 2020 Kapalı Yazar: guvenuzman

Kral meyvesi Liçi’nin kökeni Çin’dir. Asya’nın Güneyi ve Güney Amerika’da yetişen Liçi, ülkemizde Mersin’de yetiştirilmektedir. Üzümden daha tatlı olan Liçi, içeriğinde birçok vitamin ve mineral bulunduruyor. C vitamini açısından oldukça yüksek olan meyve, günlük 9 adet tüketildiğinde kişinin günlük vitamin ihtiyacını karşılamış oluyor. Aynı zamanda lif kaynağı Kalsiyum, selenyum, bakır, fosfor ve magnezyum bakımından da zengindir.

Dış kabuğu ile çileğe benzetilen Liçi’nin iç kısmı şeffaftır. Dikkat edilmesi gereken yanı ise üzüme benzeyen tadı ve şekerli olması nedeniyle diyabet hastalarının dikkatli tüketmesi gerekmektedir. Pembemsi kırmızı kabuğu, sert ve renklidir. Kolayca soyulabilen bir kabuğu olan Liçi, yarı saydam beyaz üzüme benzer bir meyvesiyle yumuşak kıvamda tatlıdır.

 

Peki Liçi nasıl tüketilir?

Liçi, dışındaki sert kabuğu ve ilginç görüntüsüyle merak uyandıran bir meyvedir. Meyvenin dış kabuğu kolayca soyulduktan sonra ortasında şeftalininkine benzer çekirdeği çıkarılarak yenilir. Soğuk ve nemli ortamlarda muhafaza edilmesi gereken Liçi, ülkemizde büyük marketlerin tropikal meyve reyonlarında da sıkça rastlanmaktadır. Tek başına yenilebileceği gibi tatlı ve salatalar ve dondurmalarla da tüketilebilir.