KABAK ÇEKİRDEĞİNİN FAYDALARI

KABAK ÇEKİRDEĞİNİN FAYDALARI

23 Nisan 2020 Kapalı Yazar: guvenuzman

İnsan vücuduna birçok faydası olan kabak çekirdeği bir çoğumuzun sevdiği bir gıda.

Ancak yüksek kalori içeriğinden dolayı gün içerisinde uzmanların belirttiği miktarlarda tüketilmesi gerekiyor. Haftada 2-3 gün 1 avuç kabak çekirdeğini gün içerisinde tüketerek yararlı etkilerinden faydalanabilirsiniz.

Günlük çinko ihtiyacının bir kısmının karşılanmasını sağlayan kabak çekirdeği Dünya Sağlık Örgütünün de önerdiği tüketilmesi gereken gıdalar arasında yer alıyor.

Uyku düzeninin sağlanması, bağışıklık sisteminin güçlenmesi, göz ve cilt sağlığının korunması için çinko önem taşımaktadır. 1 avuç kabak çekirdeği günlük çinko ihtiyacınızın yüzde 20’sini de karşılıyor.

Aynı zamanda 1 avuç kabak çekirdeğinde 5 gram protein olmasından dolayı da kilo verme sürecinize yardımcı olan besin grupları arasında yer alıyor.

Protein içeriğinden dolayı uzun süre tok kalmayı sağlayan kabak çekirdeği ara öğünlerinizde tercih edebileceğiniz sağlıklı ve tüketmesi pratik besinlerden.

Gün içerisinde tüketilen 1 avuç kabak çekirdeği aynı zamanda günlük magnezyum ihtiyacının yüzde yüzde 20’sini karşılayarak kalp ritminin korunması ve tansiyonun düzelmesi gibi metabolik rahatsızlıklar üzerinde olumlu etkileri görülmektedir.

Ayrıca günlük omega-3, demir ihtiyacının bir kısmının karşılanmasını da sağlayan kabak çekirdeği diyabet hastalığını iyileştirici etkisine yönelik çalışmalar devam etmektedir.