Gençlik İksiri Etkisinde Besinler

Gençlik İksiri Etkisinde Besinler

23 Nisan 2020 Kapalı Yazar: guvenuzman

Gençlik ve güzellik veren anti-aging yiyeceklerin katkıları oldukça önemli. Peki adeta gençlik iksiri etkisinde bu mucize yiyecekler neler? Öyle yiyecekler var ki sayelerinde 20 yaş gençleşiyorsunuz. Bizde Harem’s Life olarak sizlere bu mucize besinleri araştırdık.

Aslında doğa başlı başına bir mucize olduğu için anti aging bir gıdaları da bünyesinde barındırıyor. Örneğin fındık, fıstık gibi tüm yemişlerin anti aging etkisi oldukça yüksek. Bu sayede cildiniz gençleşirken vücudunuzdaki etkilerini de zaman içerisinde hissediyorsunuz. Bu sayede bağışıklık sisteminiz de güçlenmiş oluyor.

Yaşımız ilerledikçe önem kazanan bir diğer konu da kemiklerin sağlığı. Burada önerimiz susam. Susamdaki yüksek kalsiyum, demir, magnezyum, fosfor ve lif zengini olması kemik sağlığınız açısından etkili bir besin olarak karşınıza çıkıyor.

Süt tüketimi bir çoğumuzun bildiği üzere kemik sağlığında etken. Bunun dışında badem sütü, soya sütü, pirinç sütü kalsiyum ve d vitamini açısından kemiklerimizi korumakta etkin besinlerden.

Pek çoğumuzun severek tükettiği mucize meyve Ananas, manganez minerali bakımından son derece zengin ve prolidaz maddesini aktive etmek için kullanılıyor. Prolidaz, bir başka mucize madde diyebiliriz. Bu madde ciltte kolajen oluşumu için kullanılıyor. Bu sayede cildiniz dirençli ve esnek hale geliyor.

Bir çoğumuzun vazgeçilmezi, yegane mutluluk kaynağımız çikolata ile genç kalmanın mümkün olduğunu duyunca sevinç çığlıkları atabilirsiniz. Bitter çikolata genç kalmanızda etken besinler arasında yer alıyor. Flavanol deposu olan bitter çikolata kan dolaşımının cilt yüzeyindeki devam etmesini sağlıyor. Böylece hem cildiniz yenileniyor hem de sağlıklı bir görünüm kazanıyor.

 

Cildinizi sürekli nemlendiren Avakado bir başka lezzet. Bu meyvede somon balığındaki kadar Omega 3 olduğunu biliyor muydunuz? Enflamasyonla mücadele eden yağ asitleri, bağışıklık sistemi destekçileri hep avakado’da bulunur. Üstelik bu meyve beden sağlığınız kadar zihin sağlığınızı da korur.

Yine çok iyi bilinen iki besin daha  Zeytin ve yoğurt. DNA’mızın muhafızı olan Zeytin yaşamımızda önemli bir yere sahip.

Zeytin, çok yönlü bir besleyici olarak kendinizi genç hissetmenizi sağlar. Hücrelerinizi genç tutan Yoğurt ise vücudunuzu dinç tutar. İdeal olanı da evde yaptığınız ya da sade yoğurdu tüketmenizdir.

Bakliyatların hemen hemen hepsi genç hissettiren sağlıklı ürünlerdir. Bakliyatlar insanın kemik sağlığı kadar kalp-damar sistemini de güçlendirir. Menopozda kemik erimesini önledikleri gibi östrojen seviyesini de sabit tutup kadınların kemiklerini koruma özelliğine sahiptir.

Yine severek tükettiğimiz Mantar, doğal D vitamini içerir. Kadın dostu bir gıda olan mantar, hayatımızdan eksik etmememiz gereken gıdalardan biri.

A vitamini zengini olan Havuç, yine vazgeçilmez besinlerimizden biri. Vücutta yapısı bozulmuş kolajen varsa onarma özelliğine sahip olan havuç, cilt hücrelerine esnekliğini geri verir.

Beyin hücrelerimizin genç kalmasını sağlayan Brokoli, içeriğindeki lutein sayesinde katkısı büyüktür. Bağışıklığı güçlendirerek hastalıklara karşı vücudun direncini artıran brokoli soframızdan eksik olmaması gereken besinlerden biridir.