AYNISEFA

AYNISEFA

23 Nisan 2020 Kapalı Yazar: guvenuzman

Dünyanın farklı bölgelerinde doğada kendi kendine yetişmesi ile bilinen Aynı sefa bitkisinin kullanımı yüzyıllara dayanmaktadır. Halk arasında kadife çiçeği olarak bilinen aynısefa Güney Avrupa ülkelerinde yaygındır. Güneşi bol olan yerlerde kolayca yetişebilen bitkinin özünde binlerce faydası bulunmaktadır. Turuncu rengi, kadifeye benzer yüzeyi ile kadınların güzellik sırlarında önemli bir yeri bulunur. Güçlü bir enfeksiyon önleyici olarak da bilinen aynısefa cilt hastalıklarının yanı sıra kemik ve kas hastalıkları içinde doğal bir ilaçtır. Ülkemizde genellikle yağı kullanılan aynı sefa mevsim geçişlerinde çay olarak da tüketilir. Kozmetik sektörünün de gözde bitkilerinden olan aynı sefanın kremleriyle kadınların tercihi oluyor. Özellikle migren ve baş ağrılarında kremi ensenize ya da alnınıza sürerek ağrının şiddetini azaltabilirsiniz.

Aynı sefa bitkisi güzel görüntüsüyle süs bitkisi olarak da tercih ediliyor. Yara iyileştirme özelliği ile bilinen bitki, ayak mantarı iyileştirme yöntemi olarak da tercih ediliyor. Faydaları saymakla bitmeyen aynı sefa bitkisi özellikle kremlerinde bulunan yoğun nemlendirici özelliği ile diğer bitkilerin önüne geçiyor. Hem bedeni hem de ruhu dinlendiren bir özelliği sahip olan aynı sefa hoş kokusuyla kendinizi iyi hissettirir. Bu güzel bitkinin kremini kullanmak isterseniz Harem’s markasının aynı sefa kremini öneriyoruz.

Peki aynı sefayı nasıl tüketebilirsiniz? Kurutulmuş aynı sefa yapraklarını yaklaşık 15 dakika kaynatıp demleyebilirsiniz. Arzuya göre bal ya da limon ekleyerek çayınızı afiyetle içebilirsiniz. Ayrıca bitkinin çiçeklerini salatalarda da kullanabilirsiniz