YENİ BAHAR

YENİ BAHAR

29 Eylül 2020 Kapalı Yazar: guvenuzman

YEMEKLERE TAHT KURMUŞ BAHARAT YENİ BAHAR

 

Ülkemizde Yenibahar adıyla tanımlanan Jamaika Biber, baharat olarak kullanılan bitkilerden biridir. Şifa deposu olarak bilinen bu mucizevi bitki et ve sebze yemeklere de çok yakışıyor. Düzenli ve doğru kullanımda vücudun hastalıklarla mücadelesinde önemli bir etkisi olduğu bilinen yenibahar, alternatif tıbbın favori bitkileri arasında yer alıyor.

Kokusu ve tadı tarçın, karanfil, karabiber ve hindistancevizine benzer. Çoğunlukla et yemekleri ve köftelerde kullanılır.

 

YENİBAHAR’IN FAYDALARI NELERDİR ?

Yeni bahar baharatı yemeklere eklendiği zaman sağlam bir gaz giderici özelliğe sahiptir. Sindirimi olumlu yönde etkileyen bu baharat, kusma, mide bulantısı ve ishal gibi sorunların giderilmesinde önemli bir rol oynamaktadır. Hazmı kolaylaştırmasıyla bilinen yeni bahar, vücutta kan dolaşımını hızlandırır.

Yeni baharın en önemli faydalarından biri de iltihabı azaltma ve vücudun bazı bölgelerinde ağrıyı hafifletmesidir. Aktif bileşenleri sayesinde iltihapları ortadan kaldıran bu baharat aynı zamanda artrit, gut, kas ağrıları ve hatta hemoroide de iyi gelmektedir.

Mineral ve vitamin açısından oldukça zengin olan Yeni bahar, diş sağlığı açısından da oldukça yararlıdır.