ESRA SÖNMEZER

ESRA SÖNMEZER

29 Nisan 2020 Kapalı Yazar: guvenuzman

TÜRKİYE VE DÜNYA GÜZELİ, OYUNCU VE SUNUCU ESRA SÖNMEZER

2002 Türkiye güzeli ve dünya 4. güzeli olan Esra Sönmezer ile keyifli bir söyleşi gerçekleştirdik.

*2002 Yılında Türkiye Güzeliği’nin yanında Dünya Güzellik yarışmasında 4. seçildiniz. Yarışma serüveni nasıl başladı?

Rahmetli annem istemişti güzellik yarışmasına katılmamı bende kırmadım. Başvurdum ve  Türkiye Güzeli seçildim ardından Dünya 4.’sü oldum. Dünya 4.’sü olduğumda tacımı atmıştım, kabul etmedim. Şimdi ki aklım olsa yarışmaya katılmazdım. Öyle başladı ama 2002 yılından bu yana bu sektörde iş yapmıyorum. 2008 sonu gibi televizyon programcılığına TRT’de başladım. 2 yıl ekonomi programı sundum. Eğlenceli mizacıma ekonomi hiç uygun değil ama benim için çok güzel bir tecrübe oldu. Ekranda nasıl durulur, neler konuşulması gerektiği gibi diksiyon açısından eğitimler aldım ve TRT gibi bir okulda öğrendiğim için gayet mutluyum.

*Oyunculuk hayatınız nasıl başladı?

Müjdat Gezen ile tanıştım. Eskiden filmleri izlediğimde gülüyordum bu artistler nasıl ağlıyor, rol yapıyor derdim, ben olsam yapamam diye dalga geçerdim. Büyük konuştum başıma geldi bende artık  sektöre Müjdat Hocamın sayesinde girmiş oldum. Konservatuarda Tiyatro bölümünü bitirdim. Ondan sonra kendimi ilk tiyatro sahnelerinde buldum. Sonra dizi, sinema ve televizyon programcılığı olarak devam ettim.

*Müzik dünyasına da girişi yaprak  “İlk Göz Ağrısı” adında bir albümünüz var?

Albüm çok talihsiz birşey. Erdem Süyavuşgil’den şan, solfej ve  Türk Sanat Musuki’si dersleri almıştım. Bu benim için çok büyük avantaj oldu. Hem diksiyonuma hem de sesimi nasıl kullanacağıma dair gerek oyunculukta gerekse televizyon programcılığında çok katkısı oldu. Güzel bir sesim var aslında Türk Sanat Müziği albümü yaptık o dönem ama çok amatördüm bir de bana göre doğru olmayan bir ekiple çalışıldı. Çok da memnun değilim ama öyle bir anı olarak kaldı. Türk Sanat Müziği bana uyuşmuyor. Rahmetli annem beni fasıllara götürdüğünde ben iskemlede uyurdum. 9 yıldır tiyatro, sinema ve televizyon programları yapıyorum.

*Bugüne kadar hangi oyunlarda rol aldınız?

Bugüne kadar rol aldığım 8 oyun olmuştur. Son 4 yıldır tiyatro kabul etmiyordum ama şuan oynadığımız oyunda ekimiz çok güzel. Tamer Karadağlı, Volkan Severcan, Zeyno Gönenç gibi isimlerden oluşan güzel bir ekibiz. “İkinin Biri” oyunumuzla şuan Türkiye turnesindeyiz. Volkan Severcan ile daha önce Show Tv’de bir dizide rol almıştık. Şuana kadar 50’ye yakın oyun istedik. Önümüzdeki aylarda Gaziantep, Adana, Şanlıurfa gibi Anadolu’daki illerimize oyunumuzu sergilemek üzere gideceğiz. İstanbul’da yine oyunlarımız var. Ocak ayında yine turnelerimiz olacak. Oyunumuz her yerde kapalı gişe oynuyor. Çok eğlenceli, güzel bir oyun.

“İkinin Biri” oyunu hakkında bilgi verir misiniz?

Oyunumuzda dört ana karakter var. Oyunumuzun konusu kısaca şöyle;  “Muhafazakar parti Bakan yardımcısı Richard Willey, muzır yasasının tartışılacağı toplantı için birkaç geceliğine eşiyle birlikte Westminister Oteli’ne kalmaya gider. Ancak Richard’ın bu iş gezisi sırasında planladığı başka şeyler vardır. Özel kalem müdürü George, otel çalışanları ve beklenmedik misafirlerin yardımıyla her kapının ardından başka bir karmaşa çıkar.” Eğlenceli, güzel bir oyun Ray Cooney’e ait uyarlama bir oyun. Daha önce yurtdışında yüzlerce kez oynanan bu keyifli oyunu ilk kez Türkiye’de sahnede seyircimizle buluşturuyoruz.

 

*Dizi projesi var mı ?

Şuan için İnternet’te yapılacak olan bir proje var. Netflix projesi ancak henüz proje aşamasında görüşüyorum tam olarak karar vermiş değilim. Tabi ki dizi istiyorum ama dizi filmlerden de bir o kadar korkuyorum çünkü birçoğu yayından kalktığı için.

 

*TRT dışında başka televizyon projeleriniz var. Bunlar nelerdir?

Çok fazla program yaptım. Yemek programları, Talk Show, gece programı, sabah kadın kuşağı, eğlence programları sundum. Ama benim mizacım eğlenceli işlere uygun olduğu için Talk Show tarzı ilerlemek istiyorum. Şuan için yeni bir televizyon projesi yok ancak kendime ait bir projem var. Enteresan bir yarışma formatım var.  Bazı kanallara sunuyoruz fakat birçoğu Türkiye’de ve dünya’da çok iş yapamadığı için çok sıcak bakmadılar. Bir dönemler Şahan Gökbakar’da böyle Recep İvedik’i çok sayıda yapımcıya sunmuş kimse yatırım yapmak istememiş, küçümsemiş projeyi sadece bir tane yapımcı öylesine para vereyim de yapayım dedikten sonra bugün görüyoruz ki kaç milyon gişe yapıyor.  Benim de öyle projeye cesaret edemiyor televizyon kanalları diye düşünüyorum. Bende projemle ilgili yapımcı ayağımın olmasını istiyorum. İnsanlardan iş beklemek yerine kendi işimi yaratmak istiyorum.

 

*Geleceğe yönelik projeler, fikirler var mı?

Şuan için “İkinin Biri” oyunumuz son hız devam ediyor. Dizi görüşmelerim var ama ben kontrata imza atmadan, kamera motor demeden oldu demem. Çünkü sektör çok kaygan,  her an dengeler değişebiliyor. Aralık sonunda da yeni bir sinema filmi projesi var. Gerilim ve dram arası farklı bir projesi söz konusu.  Bahsettiğim gibi kendimin yapımcı olabileceği bir ayak var şimdilik bu seyirde çalışmalarım sürüyor.

 

*Sporla aranız nasıl?

Profesyonel dövüşçüyüm. Uzun yıllar karete yaptım. Artık Krav Maga yapıyorum. Spor’a yatkınlığımdan dolayı aksiyon içeren, polisiye veya dövüş üzerine olan film veya dizi projelerinde yer almayı çok isterim. Türkiye’de baktığımız zaman kaç tane bu tarz dizi var. Maalesef hiç yok inşallah olursa ilk ben olmak isterim.